Gyilkossággal, Palacsintával és Picassóval vár a Balaton.

Több mint 150 programmal, kedvezményes szállásajánlatokkal vár a Balaton május 1. és 11. között. Lesz itt Picasso kiállítás, oknyomozó kalandtúra, palacsintafesztivál és különleges divatbemutató is. Ezen a héten megtudhatjuk, melyik a Balaton legjobb fagyija, hol főzik a legjobb bablevest. Ha ennél is többet szeretne tudni a programokról, a Nyitott Balaton oldalán mindent megtalál, ami érdekes lehet.

Fotó: Nyitott Balaton

Legtöbben azt gondolják, hogy a Balaton májusban még halott. Nincs nyitva semmi, nem érdemes oda utazni. Most a Nyitott Balaton elnevezésű akció erre szeretne rácáfolni! Balatonfüred például erre az időszakra időzítette Picasso kiállítását, a látogatói csúcsok megdöntése érdekében. Földváron egy képzeletbeli gyilkosság segítségével, oknyomozó túrán ismerhetjük meg a környék nevezetességeit. Fenyvesen bodzanapokat tartanak, Györökön palacsintafesztivállal csalogatják a vendégeket a partra. Siófokra a történelem iránt érdeklődő turistákat várják: „Nem virág hull, de bomba. Utazz a Balatonra..."- címmel I. világháborús emlékeket felvonultató kiállítást nézhetnek meg az érdeklődők.

Fotó: Melczer Zsolt / Nyitott Balaton


Keszthelyen pedig ekkor kezdődik a „Zenés Tavasz"- program, de ha valaki a keményebb muzsikára indul be, annak Balatonszárszón, a Ganxsta Zolee és a Kartel koncerten a helye. Balatonmáriafürdőn csángó táncházat szerveznek, akik pedig vasat szeretnének „idomítani" vagy esetleg ősi mesterségeket szeretnének tanulmányozni, azoknak bizony Gyenesdiáson a helyük! Akinek egyetlen program sem nyerte meg a tetszését, azoknak azt ajánljuk, hogy látogassanak el a www.nyitottbalaton.hu weboldalára, ahol mindezek mellett, mintegy 150 más program is várja a vendégeket. Több vendéglátóegység egyébként 20-30 százalékos kedvezményekkel próbálja rávenni a potenciális turistákat arra, hogy nyár helyett, már májusban térjenek be hozzájuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek