Egész Szekszárd egy pincében- Bor élmény kaland felfedezés!

Mi a bor? Sokan sokféleképpen válaszolhatnak az alábbi kérdésre, de hogy valójában mit is jelent ez a bűvös fogalom, azt annál kevesebben értik igazán. Szekszárdon most különleges élményben lehet része annak, aki szeretne választ kapni kérdésre, hiszen 2014 augusztus óta egy interaktív borturisztikai kiállítással kibővített, közel 800 négyzetméteres, műemlékvédelmi környezetben található pincerendszer működik, ahol a betérő látogató 33 szekszárdi pincészet és két pálinkaház széles választékát is megtalálja egy helyen.

A Garay ÉlményPince egy olyan hely, ahonnan a látogató garantáltan komplex élményekkel és új ismeretekkel távozik, legyen az akár borszakértő vagy laikus borkedvelő. A pince több száz éves múlttal rendelkezik, 2012-ben azonban egy közel 200 Millió Forint értékű Európai Uniós támogatás keretében kezdődtek meg felújítási és funkcióbővítési munkálatai, melynek köszönhetően immáron teljesen megújult formában várja látogatóit. Hogy mi minden található ebben a modern ékszerdobozban Szekszárd belvárosának szívében? 

Fotó: Garay ÉlményPince

Interaktív borturisztikai kiállítás

67 tabló és 11 interaktív eszköz segítségével mutatja be a szőlő és bor általános ismereteit, a Szekszárdi borvidéket, a borkészítés tudományát valamint a hazai- és nemzetközi borkultúrát. Illatkamrák és illatkapszulák segítségével bemutatásra kerülnek a különböző borok legjellemzőbb illatjegyei, az egyedi interaktív borbírálati rendszer segítségével pedig érintőképernyőn osztályozhatjuk az éppen poharunkba töltött bort. A kiállításhoz csoportok számára előzetes bejelentkezéssel tárlatvezetés igényelhető, de az audio- guide rendszer segítségével a tematika teljes anyaga meghallgatható magyar, angol, és német nyelven egyaránt. A kiállítás részét képezik a borászokkal forgatott filmek, akiktől személyes instrukciókat kaphatunk a kóstoláshoz. A digitális felületeknek, interaktív térképeknek köszönhetően könnyen útbaigazítást nyerhetünk, melyik pincéhez, hogyan orientálódjunk tovább.

Fotó: Garay ÉlményPince

Kadarka Nagyterem

65 fős étterem és rendezvénytér, ahol A'la carte étlapról választhatunk a különböző
borkorcsolyák és meleg étkek közül. Kiváló helyszíne a céges- oktatási – és családi
eseményeknek egyaránt. Ráadásul minden hónapban különleges programok közül
válogathatunk: borkóstolók - szekszárdi és vendég borvidékek borászaival-, gasztronómiai estek, zenés rendezvények helyszíneként funkcionál a pince rendezvényterme.

Fotó: Garay ÉlményPince

Borkóstolás és vásárlási lehetőség bármikor

Immáron 33 pincészet és két pálinkaház széles választéka található meg egy helyen. Többé nem okozhat problémát hétvégén Szekszárdra betérő turistaként sem, ha elfelejtettünk előre bejelentkezni a kiszemelt borászatunkhoz, vagy kisebb létszámú csoporttal szeretnék pár pohár ízletes bort kóstolni, hiszen a Garay ÉlményPince hétvégén is várja Vendégeit!

Nyitva tartás:
Hétfő- Csütörtök 11:00 - 18:00
Péntek- Szombat 11:00 - 23:00
Vasárnap 10:00 – 18:00

További információ:
www.garaypince.hu
www.facebook.com/garayelmenypince
gyetvai.rita@garaypince.hu
06 20 968 23 63

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek