Irány Amazónia!

Akik jártak már a Nyíregyházi Állatparkban, azok nem csodálkoznak azon, hogy az újdonságoknak se szeri se száma. Magyarország talán legimpozánsabb állatgyűjteménye nem csak attól érdekes, hogy több mint 500 faj 5000 képviselőjét látjuk, hanem a különleges hangulatot árasztó sóstói tölgyerdőtől is.

Fotó: Nyíregyházi ÁllatparkSóstógyógyfürdő Nyíregyházától alig 5 km-re található, és elsősorban gyógyvízéről és az itt található 3 fürdőről volt ismert, mindaddig amíg 20 évvel ezelőtt meg nem alapították a Nyíregyházi Állatparkot, amely mára nemcsak a város hanem a keleti régió elsőszámú
turisztikai látványossága közé tartozik.

Az évente itt megforduló több mint 400.000 ember egy egész napot de sokszor akár kettőt is eltölt a 35ha-os területen, ahol a hagyományos állatkerti sétát ötvözik a szórakozással és a kikapcsolódást nyújtó kellemes hangulatú helyekkel.

Ilyen pl. majomerdő, ahol órákat eltölthetünk miközben a madagaszkári makik jópofa játékain derülünk, de kellemes időtöltés az Ócenárium üvegalagútjában időzni, és figyelni a 6 cápát és a számos szebbnél-szebb halat.

Fotó: Nyíregyházi ÁllatparkA napi háromszori fóka-show pedig a kikacsolódás csúcspontja, mint ahogy az az élmény, amikor a jegesmedvéket úszni láthatjuk. Sokan választják a tevegelést is, hiszen nem mindennapi élmény a Sóstói tölgyerdőben utazni a sivatag hajóján.

Az idei év újdonsága a Viktória ház, ahol elsősorban az Amazonas menti élővilág tárul szemünk elé, de láthatunk itt olyan állatkülönlegességeket is, mint pl. a szumátrai tigris vagy a kubai krokodil.

Nem messze innen láthatók itt az ázsiai elefántok és a páncélos rinocéroszok egy hatalmas kifutó pedig a fehér tigrisek lakhelye.

A park Afrika panorámájában a 6 hónapos zsiráfborjú mellett ritka látványosság a gepárd család és a fehér oroszlánok csapata.

Fotó: Nyíregyházi ÁllatparkAki pedig szereti a bumfordi még is aranyos állatokat azoknak a törpevízilovak hatalmas
tavánál érdemes elidőzni.

A hosszú séta után pedig bizonyára jól esik majd a park híresen ízletes menüiből választani a Bambusz étteremben.

További információ: http://www.sostozoo.hu/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek