Igazán különleges fürdőélményt keres?

Mit szólna tavirózsákhoz, gőzölgő termálvízhez, gyógyító erőhöz és évszázados hagyományokhoz?

Hévíz nevét sokan az ott található tóval azonosítják, ami nem véletlen, hiszen itt fekszik a világ legnagyobb, fürdésre is alkalmas termáltava. Sokan köszönhetik gyógyulásukat az itt található gyógyvíznek, Dr. Mándó Zsuzsannát, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház orvos igazgatóját a tó titkáról kérdeztük:

-Mitől is olyan különleges a Hévízi tó?

A tó gazdag ásványanyag tartalmú forrása 38 m mélyen található barlangban fakad, ahol több tízezer éves meleg és hideg karsztvizek keverednek egymással. A tó vízhozama 410 l/mp, így a víz háromnaponta teljesen kicserélődik, hőmérséklete télen nem csökken 22 Celsius fok alá – így lehetőség van a téli szabadtéri fürdőzésre is -, nyáron eléri a 38 Celsius fokot is.

Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Egyedi környezete miatt a Hévízi tó élővilága igen különleges, gyönyörű látvány a tóba telepített különböző színű tündérrózsák, amelyek még késő ősszel is virágoznak.

- Milyen kezelésekből áll a tradicionális hévízi kúra?

A hévízi gyógykúra lényege, hogy a felhalmozott tudományos tapasztalatoknak, a sok évtizedes, sőt évszázados orvosi gyakorlatnak megfelelően "adagolják" a betegeknek a gyógyító fürdőzést. A hévízi kúra hatása komplex, amelyben pontosan meghatározott szerep jut a víz hőfokának, kémiai összetételének, az iszapnak, a levegőnek, az éghajlatnak, valamint a kiegészítésképpen alkalmazott elektroterápiának és az egyéb fizioterápiás eljárásoknak.

Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

- Milyen panaszok enyhítésében hatásos?

A hévízi gyógyvíz elsősorban a mozgásszervi megbetegedések, ezen belül a reumatológiai, ortopédiai, mozgásszervi műtéteket és baleseteket követő utókezelésre szoruló esetekben alkalmazható, de idült nőgyógyászati és bőrgyógyászati betegség kiegészítő gyógykezelésére is kiválóan alkalmas.

A fürdőváros különlegességét bizonyítja, hogy 2015-ben a Hungarikum Bizottság úgy döntött, hogy a Hévízi-tó és a tradicionális hévízi gyógyászat felvételre kerül a Magyar Értéktárba, mint kiemelt nemzeti érték. Élje át Ön is személyesen a Tófürdő és a város varázslatos hangulatát!

Bővebben aktuális árakról, szállásokról és programokról: www.heviz.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek