Síelni indul? Vigye magával bankkártyáját!

Tudta Ön, hogy kockázatosabb lehet nagyobb mennyiségű valutával külföldre utazni, mint ha kizárólag a bankkártyáját vinné magával? Ha síelni indul, feltétlenül a kártyájával tegye, eláruljuk, miért.

Fotó: MasterCard

Ha a bankkártyájával indul útnak, nem kell azon izgulnia, hogy túl sok vagy túl kevés valutát váltott. Arról nem is beszélve, hogy milyen sok helyen elfogadják a plasztikot! Ha autóval utazik, tankolásnál, autópálya-matrica vásárlásánál vagy az autópályák melletti vendéglőkben is fizethet kártyával, csak keresse a MasterCard® vagy Maestro® logót. A jelentősebb síközpontokban is széleskörűen használható a bankkártya, akár síbérlet vásárlására, sífelszerelés bérlésére, de szupermarketekben is fizethetünk vele. Van, ahol már a szállásfoglaláshoz szükséges kaució rendezésére is lehetőség van kártyával, és arra is találni példát, hogy büfékben, hüttékben, vagy akár a síoktatásnál is elfogadják a plasztikot. Nem csoda, hogy a MasterCard közelmúltban készített felmérése is azt mutatta, hogy tíz kártyabirtokosból nyolc elviszi magával a kártyáját külföldi útjára, bármikor jól jöhet ugyanis a plasztik, nem csak fizetésnél, hanem szükség esetén külföldi készpénzfelvételnél is.

Érdemes utazás előtt információt gyűjteni a célországunk kártyás elfogadóhelyeiről, ehhez nyújt nagy segítséget a MasterCard 2012 óta működtetett szolgáltatása, amely a
www.mastercard.hu/utazas internetes címen érhető el. Hasznos tippeket, naprakész,
folyamatosan frissülő adatokat érhet el különböző utazási célpontok bankkártyás fizetési
lehetőségeiről, méghozzá a kártyabirtokosok tapasztalatai alapján.

Fotó: MasterCard

Sokszor halljuk, hogy veszélyesebb nagyobb mennyiségű valutával külföldre utazni, mint ha kizárólag bankkártyát vinnék magukkal - a MasterCard felmérése alapján a bankkártya-birtokosok 38%-a egyetért ezzel az állítással. Ha külföldi útja során a bankkártyáját veszítené el, azonnal letilthatja azt a kibocsátó banknál, míg a készpénz elvesztése esetén csak reménykedhet abban, hogy bárki megtéríti a kárt. Mindenképpen érdemes tehát bankkártyáját magánál tartania utazása során, és nagy mennyiségű készpénz helyett azt használni vásárlásra és készpénzfelvételre egyaránt.

Még inkább csökkentheti a kockázatos helyzetek esélyét, ha már az utazás előtt kifizeti a
költségek egy részét, például a szállás díját. Ezt is megteheti bankkártyával, akár az utazási irodában, akár az interneten keresztül, ezáltal. tervezhetőbbé téve az út során felmerülő költségeket, arról nem is beszélve, hogy itthoni fizetés esetén a nyelvi akadályok sem jelenthetnek problémát.

További hasznos információ: www.mastercard.hu/utazas

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek