Sejtelmes éjszakák Diósgyőrben - Ahol valóban megelevenedik a "sötét középkor"

„Oh e bájos völgy, alig félórányira Miskolctól. A völgy elején fekszik a falu, s benne nagy Lajos király leányának, Máriának kastélya. Most már csak rom, természetesen. Négy tornya áll még, az is csak félig, csonkán. Ha lakhelyéről megitélhetjük lelkét, a királyi hölgy költői lélek volt, s azért – mindamellett, hogy... volt – tisztelet emlékének." – számolt be élményeiről közel két évszázada Petőfi Sándor Úti leveleiben. Hosszú ideig csak ezekben a romokban gyönyörködhettek a Diósgyőrbe látogatók – a vár megújítása éppen ezért különleges és egyedülálló.

Fotó: Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft.



Ma, ha valaki ellátogat Diósgyőr várába, újból Mária királynő udvarában érezheti magát, ahol lovagok, udvarhölgyek, udvari bolondok, kézműves mesterek repítenek vissza egy sok századdal ezelőtti világba. A nappali programokat pedig éjszakai vártúrák és koncertek egészítik ki, ahol fáklyás vártúrákon elevenedik meg a sötét középkor a ködös őszi-téli napokon is.

A Miskolctapolcai BarlangfürdőFotó: Kedves Csaba / Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft.



Ha véget ért az időutazás, akkor sem érdemes mindjárt hazaindulni, hiszen a természet szerelmeseit számos bükki téli túralehetőség várja, míg a wellnessre vágyókat a Barlangfürdő és kiváló wellness szállodák tarthatják Miskolcon. Ha pedig valaki további időutazást szeretne tenni, azoknak érdemes ellátogatnia a 7 millió éves mocsárciprosok közé a Pannon-tenger Múzeumba vagy a Színháztörténeti és Színészmúzeumba is.

További információ: http://www.hellomiskolc.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek