10 program, amiért érdemes Miskolcot választani!

Ősszel, illetve télen is érdemes egy-egy hosszú hétvégére, esetleg egy hosszabb telelésre Miskolcra látogatni. Az alábbiakban összegyűjtöttük a város kihagyhatatlan téli ajánlatait:

1. A világon egyedülállóan egy barlang gyomrában lehet fürdőzni a Barlangfürdőben. Hangulatos, sötét járatai mellett javasoljuk a szaunapark különleges szauna-szeánszait is.

Galéria: 10 top tipp hosszú hétvégékhez őszre, télreForrás: Travelo

2. Igazi időutazáson vehet részt az érdeklődő Miskolcon, hiszen a Diósgyőri vár visszarepít a középkorba, ahol udvarhölgyek és lovagok szórakoztatnak, miközben megismerhető, milyenek voltak a hétköznapok az 1300-as évek végén.

3. Az adventi időszakban idén is közlekedik a Mikulásvonat! A közel 3 órás program garantáltan feledhetetlen kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Jegyfoglalás november elejétől a www.mikulasvonat.hu oldalon. Érdemes jó előre lefoglalni a helyeket a nagy számú érdeklődésre való tekintettel!

Forrás: Travelo

4. Ősszel az erdei színkavalkád, télen a hófehér táj nyűgözi le a Bükkbe érkező túrázókat, érdemes tehát többször visszatérni, esetleg más-más túraútvonalat választva felfedezni Miskolc környékét. Lillafüredi indulás esetén családok, barátok megkereshetik Lilla kincsét is, amihez a térképet a barlangok bejáratánál lehet kérni. Aki csak rövidebb sétára vágyik, a függőkert teraszairól csodálhatja a vízesést és a Hámori-völgyet.

5. Lillafüreden három barlang is várja az érdeklődőket. A Szent István-cseppkőbarlang a nyári világítás-felújítás után azoknak is új élményt kínál, akik korábban már jártak itt. Az Anna-barlang különlegessége, hogy az egész országban csak két működő mésztufa barlang található. Kisebb túrával pedig a Szeleta-barlang is felkereshető, amely a Szeleta-kultúrához tartozó ősemberek lakóhelye volt.

6. A Vadasparkban több mint 130 féle állattal lehet találkozni, sőt, azt is végig lehet nézni, hogyan etetik a gondozók az állatokat.

Forrás: Travelo

7. A belvárosban a Pannon-tenger Múzeumban nemcsak a 7 millió éves mocsárciprusokat és a Pannon-tenger, illetve Pannon-tó egykori élővilágát ismerik meg a látogatók, hanem a Rudapithecus-szal is találkozhatnak. VIGYÁZAT! Annyi program vár, hogy érdemes legalább egy fél napot csak erre szánni!

8. 2014. október 6-án nyílt meg a Herman Ottó Múzeum új állandó kiállítása a múzeum Papszer utcai épületében, amely a honfoglalás korát mutatja be. Családoknak, osztályoknak, baráti társaságoknak is érdekes, izgalmas program a téli időszakban is.

9. Miskolcon épült az első magyar kőszínház. Az egykori épület helyén ma a Színháztörténeti és Színészmúzeum található.

Forrás: Travelo

10. Miskolcon hajdan görög kereskedők is éltek. Egykori iskolaépületükben ma ortodox egyháztörténeti kiállítás kápráztatja el a látogatókat, mellette pedig, a ma is működő ortodox templomban Közép-Európa legnagyobb ikonosztáza található.

Miskolc az a hely, ahol jó eltévedni, hiszen számos műemlék, a városhoz kapcsolódó sok-sok legenda, történet színesíti a kínálatot. Éppen ezért csoportok számára télen is vonzóak a helyi TDM által biztosított városnéző séták. Családdal, barátokkal érkezőknek a Guide@Hand Miskolc mobil applikációból elérhető városnéző sétákat javasoljuk, de ha valaki csak bolyongani szeretne a város utcáin, akkor is érdemes letölteni a programot, hiszen offline térkép és minden látnivaló, program, étterem elérhető az alkalmazásból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek