Bükfürdő a természet multivitaminja

  Létezik egy varázslatos hely az Alpokalja szívében, ahol minden korosztály kedvére mártózhat meg Bükfürdő kincsében, a különleges és varázslatos gyógyvízben.

  Bük óriási gazdagságra lelt, amikor határában meleg vizet találtak. 1965-ben gyógyvízzé minősítették a hévizet, és a medencék, később a fedett fürdő építésével Bükfürdő fokozatosan világhírű gyógyfürdő és gyógyhely lett. Mára a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum Európa egyik legnagyobb, Magyarország második legjelentősebb gyógy- és élményfürdő komplexuma lett.

  Ha szeretnénk igazán megismerni ezt a fantasztikus fürdőkomplexumot, szánjunk bőven időt rá. Az ismerkedést kezdjük a gyógyfürdő medencéivel, ahol a rendkívül magas ásványianyag-tartalommal rendelkező gyógyvíz jótékony hatását élvezhetjük. Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, hatékonyan alkalmazható többek között a meszesedés, a porckopás, a lumbágó illetve más krónikus ízületi gyulladás esetében. A hideg évszakokban sem kell attól tartanunk, hogy nem jut elég vízfelület, hisz ősszel 24, télen 16 medence közül választhatunk.

  Forrás: Travelo

  Gyógyvízkúra receptre!

  A párába burkolózó meleg vizű medencékben, a hűvösebb időben is nagy élvezet az ejtőzés. Akinek valamilyen mozgásszervi, reumatológiai vagy egyéb, fizioterápiás módon gyógyítható panasza, betegsége van, az évente két alkalommal 15 alkalmas fürdőkúrán vehet részt az OEP-támogatásnak köszönhetően, kedvezményes áron. A fürdő reumatológiai szakrendelésén beutaló és várólista nélkül is fogadják a gyógyulni vágyó vendégeket (kivéve a szakellátási körzethez tartozó települések lakosait).

  Medical wellness, a szakértő figyelem

  A wellness és a szakorvosi kezelések különleges egységéből született meg a medical wellness, melynek köszönhetően egy testreszabott wellness élményben lehet részünk. A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum területén működő Medical Wellness Centrumban orvosi felügyelet mellett különleges mozgásprogramot, egyedi medical wellness kezeléseket kínálnak a szakemberek. A Thermo spa kezelések során finom olajokkal és gazdag hatóanyagú pakolással kényeztetik a vendégeket, miközben az Aqua Jet vízágyon lebegve megtapasztalható a súlytalanság élménye is. A passzív lazításon túl orvosi felügyelet mellett aktív mozgásprogram is elérhető a centrum Medical Fitness részlegében.

  Vízi kalandok kicsiknek és nagyoknak

  A fedett élményfürdő felüdülést nyújt minden korosztálynak. Míg a legkisebbeket pancsolómedence várja, a nagyobbak egy három elemből álló beltéri élménycsúszda-rendszeren élvezhetik a vizes kalandokat. Az igazán merészek a fürdőből induló, ám a fürdő falain kívül tekergő fény- és színeffektekben gazdag élménycsúszdákon száguldozhatnak. De a sodrófolyó, a pezsgőágyak és a pezsgőmedence vizes élményeit sem szabad kihagyni, mint ahogy a kellemes kikapcsolódást szolgálja a félfedett, gyógy- és ivóvízzel feltöltött négyrekeszes medence is. Ha megunta gyermekünk a pancsolást, irány a gyermekfoglalkoztató szoba, ahol színes játékok, színezők fogadják a legkisebbeket.

  Forró pillanatok a szaunavilágban

  A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum egyedülálló szaunavilága méltán versenyezhet bármely külföldi szauna centrummal. A 150 fő együttes befogadására alkalmas komplex, fürdőruhamentes létesítmény önállóan, a fürdő igénybevétele nélkül is látogathatjuk. A választék széles: infra- és finn szaunák, aromaszauna, tepidárium, gőzfürdő, kültéri ördögszauna várja a lazulni és felfrissülni vágyókat. A kültéri és beltéri merülőmedencéken túl Kneipp-medencében vagy épp a Jégszaunában hűthetjük le felforrósodott testünket. A pihenésről a 100 férőhelyes fedett szaunapihenő és a hangulatos szaunakertek gondoskodnak. Persze az élmény igazán a szauna felöntések és a szauna szeánszok hatására lesz teljes, melyeket akár az éjszakai fürdőzések során is kipróbálhatunk.

  További információ: www.bukfurdo.hu

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!