Kalandok erdeje az egész családnak

Jó választás lehet a festői Bakonyban található Hotel Szarvaskút, ha a kemencében készült ételek mellett, szívesen próbáljuk ki a wellness, spa és az aktív pihenés legkülönbözőbb válfajait is.

A szálloda egy gyönyörű, erdőkkel övezett völgyben helyezkedik el. Dombokkal és völgyekkel elzárva a zajtól és a nyüzsgéstől, mégis ideális közelségben a Bakony említésre méltó látnivalóitól, kikapcsolódási lehetőségeitől.

Zirc felé közeledve, Eplényben útba ejthetjük, hazánk egyetlen ülő felvonójával rendelkező sport komplexumát is, mely télen az ország legkiválóbb síterepével, nyáron családok hobby és extrémkerékpárosok igényei alapján épített pályákkal és libegős kilátóval vár bennünket.

Zircen érdemes betérnünk a várost alapító ciszterciek otthonába is. Az épületegyüttes ad helyet többek között, az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának. A közelmúltban feltárt és rekonstruált „Tonna és Mázsa" mamutok csontvázai sokáig az első helyen fognak szerepelni minden ide látogató gyermek élménybeszámolójában.

Galéria: Hotel_SzarvaskútForrás: Travelo

A Szarvaskút közelében található Bakonybél, az ország legkevésbé fényszennyezett területe. Ideális hely volt ez a Pannon Csillagda megépítésére, ahol igazi csillagásznak érezhetjük magunkat, ahogy a kupolán kinyúló teleszkópon keresztül kémleljük az égitesteket. Cseszneken pedig, egy középkori vár alatt, hazánk első épített Via Ferrata pályarendszerén, képzett túravezetők segítségével kortól, edzettségi állapottól függetlenül átélhetjük egy hegy meghódításának örömeit.

Fontos tudnunk, hogy a hotel maga is számos, élmény alapú programot szervez. Ősszel érdemes helikopterről megcsodálnunk az erdő színes lombkoronáinak szépségét. Ha szemfülesek vagyunk, a vágtázó ménes mellett akár erdei vadakat is megpillanthatunk. Földközelben, sétavonatra ülve is megtekinthetjük a környékbeli rengeteget és megismerhetjük a hely geológiáját, vagy benevezhetünk egy igazi zötykölődő, terepjárós erdei szafarira. Motorizált eszközök nélkül is útnak indulhatunk, erre adnak lehetőséget a környék jelzett kiránduló és kerékpárútjai, vagy az igény szerint, szakemberek által vezetett barlang, kerékpáros és gyalogtúrák.

A kalandok után, jól esik ejtőzni egy kicsit a wellness részleg szaunájában, vagy a hidromasszázs kádban. Az utóbbira kinti medencében is van lehetőségünk. Felejthetetlen élmény meleg vízben pihenve csodálni a télesti hóesést. A kemencében készült ételkölteményekből álló vacsoránk előtt érdemes lehet beiktatnunk egy frissítő, kényeztető masszázst. Válasszuk nyugodtan a svéd-, só-, vagy bambuszmasszázs közül, garantáltan érezni fogjuk, hogy minden porcikánk megfiatalodott.

Amennyiben itt tartózkodásunk hétvégét is érinti, mindenképpen látogassuk meg a szálloda parkjában lévő, szombati napon nyitva tartó Bakonyi Termelői Piacot. Családias hangulatban, barátságos termelők kínálják nekünk a környék legfinomabb lekvár-, szörp-, és sajtkülönlegességeit.

A szálloda tervezésekor láthatóan az aprónépre is gondoltak. A család legkisebbjei bárhol találnak kedvükre való szórakozást. Az étteremben például - az eddig látott legjobban felszerelt- gyermekjátszó sarokból nehezen tudjuk majd kicsalogatni a kicsiket. Az aktív és mozgékony csemeték egyik kedvence a gyermekmedence, másik pedig az erdő szélén lévő trambulinnal is rendelkező játszótér. A nagyobbacskák a tenisz és sportpályákon, valamint a környékbeli kerékpáros ösvényeken vezethetik le energiájukat.

A beltéri elfoglaltságokat kedvelő ifjak pedig, az előbb említett játszósarkokon túl, a társasjátékok, mesekönyvek, vagy mesecsatornák kínálatából válogathatnak.

A látogatást bátran ajánljuk mindenkinek, hiszen az év bármely szakában, a rengeteg látnivaló, pihenési lehetőség, aktív program és a gazdag szolgáltatások közül mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

S hogy már jó előre tervezhessünk, érdemes felkeresnünk a szálloda honlapját is, ahol családunk minden tagját egyedi csomagajánlatok és kedvezmények várják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek