Spóroljunk okostelefonnal nyáron!

A csökkenő roaming tarifáknak köszönhetően nem kell okostelefonunkat butára cserélni vagy lebutítani, ha külföldön nyaralunk idén, sőt! Segítő és pénztárca kímélő útitársunk is lehet a telefonunk, ha tudjuk, hogyan használjuk ki legjobban a szolgáltatások és alkalmazások előnyeit.

Nyaralás alatt spórolni, ráadásul mobillal? Őrültségnek hangzik, pontosabban hangzott eddig, de az új EU-s jogszabályok alapján jelentősen csökkentek a roaming tarifák 2014. július 1-től és így okostelefonunk előnyeit külföldön is kihasználva olyan extra kiadásoktól óvhatjuk meg magunkat, amikre korábban nem is gondoltunk volna.

Mobilunkat minden nap számtalan dologra használjuk telefonálás mellett vagy helyett a fényképezéstől az asztalfoglaláson át egészen a Tv nézésig, de ha átlépjük az országhatárt, hajlamosak vagyunk aggódni az adatforgalom és a telefonszámla miatt. A most bevezetett csökkentett tarifáknak köszönhetően bőven elég az utazás előtt végiggondolnunk, hogy melyik roaming csomag a legmegfelelőbb számunkra, így a telefonunkban rejlő lehetőségeket maximálisan ki tudjuk használni külföldön is. A Telenornál napi- és hetijegyek közül is válogathatunk a különböző adatforgalmak és hívás fogadás/indítás ajánlatok közül. Új városban, ismeretlen országban kiemelten fontos lehet egy megbízható internet kapcsolat a zsebünkben, ha esetleg eltévednénk, vagy ha étterem előtt álló vendégcsalogató hostessek helyett a többi vendég véleménye érdekelne az ételekről.

Spóroljunk! A megszokott, mindennapi funkciók mellett frissítsük új alkalmazásokkal is a telefonunkat! Hagyjuk, hogy a készülék, a roaming csomagunk és az applikációk megspórolják a tipikus nyaralási költségek jelentős részét:

Miért kéne befizetni egy méregdrága városnéző túrára, ha számtalan alkalmazás közül választhatunk, amik személyre szabottan mutatják be nekünk az ismeretlen várost (pl.: PocketGuide, TourPal, stb.)? Nem kell a turistacsapdáktól félni, ha az étterem előtt gyorsan meg tudjuk nézni, hogy a korábbi vendégek milyen szájízzel távoztak (Pl.: TripAdvisor). Szállást is foglalhatunk az utolsó pillanatban, ha az otthonról lefoglalt hotel mégse olyan, mint a kicicomázott hirdetésben (airbnb). A MyTelenor alkalmazással pedig folyamatosan nyomon tudjuk követni, hogy hány perc beszélgetés és hány MB áll még rendelkezésünkre a választott csomagunkból, így a túllépéstől se kell tartanunk a nyaralás alatt.

Gondold végig itthon mire használod a telefonod! Ha inkább csak szóban tartod a kapcsolatot a többiekkel, akkor érdemes azok közül az ajánlatok közül választanod ahol lebeszélhető perceket, vagy ingyenes hívásfogadást ajánlanak. Ha folyton posztolsz és megosztasz, a telefont nem is tudod mikor használtad utoljára beszélgetésre, akkor az adatforgalmi ajánlatok közül válogass. Ha telefonálsz is és internetezel is egyszerre, akkor olyan csomagot válassz, amiben mindkettőt megtalálod.

Ha megvan a kinézett roaming csomag, indulás előtt rendeld meg sms-ben vagy telefonon és már rendelheted is a hűsítő koktélt a tengerparti napozóágyadhoz!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek