Tobzódik a természet a Nyíregyházi Állatparkban

Tobzódik a természet a Nyíregyházi Állatparkban

Magyarország legkülönlegesebb állatgyűjteményében egyre – másra születnek a kisállatok, de érik a banán, és már szüretelik a narancsot, a mandarint a mediterrán

A fehér tigris igazi különlegességnek számít
Galéria: Nyíregyházi Állatpark
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Több, mint 20 ezer ember töltötte a Húsvéti ünnepeket az ország különleges hangulatú állatparkjában, ami egy 30 hektáros tölgyerdőben a sóstói üdülő övezetben simul a természetbe Nyíregyházán. Nem igen gondolták a látogatók, hogy tanúi lesznek annak a különleges pillanatnak, amikor a park első sátánmajom csemetéje megszületik. Az alig arasznyi apróság mindjárt elhelyezkedett a mama bundájában és azóta is így közlekedik.

Afrika egyik legszebb trófeájú állata a nagykudu, ami csak Nyíregyházán látható, szintén életet adott első borjának. A két hektáros Afrika Panoráma minden lakója szeretettel fogadta a kis jövevényt, leginkább Bubu és Jumba a két gorilla fiú mutatott érdeklődést, de a zsiráf csapat mind a négy tagja is körbe szaglászta az új lakót. Szerelembe estek a fehér tigrisek és hamarosan várható a gyermekáldás az igen ritka perzsa párducoknál is. A tavaly született három szibériai tigriskölyök már serdülő korba ért, úgy, hogy a látogatók előtt csobbannak nagyokat játék közben a medencéjükben.

Apropó, medence. Az oroszlánfókák új showt tanultak, ezzel köszöntötték a háromszorosára bővült fóka lelátó vendégeit.. Magyarország első fóka bébije a jegesmedvék mögötti nagy medencében hancúrozik szüleivel. Év elején új cápák érkeztek az Ócenáriumba, akik mostanra már belakták az 500 ezer literes medencét, és kimérten úszkálnak a ritka és különleges halak között, akik igyekeznek kitérni a cápák félelmetes pillantási elől. Szerelembe estek az afrikai elefántok és mert a példa ragadós a szélesszájú rinocéroszok is közel kerültek egymáshoz, így megtörténhet, hogy egy időben születik majd a két vastagbőrű csemete.

Az afrikai elefántok is nagyon jól érzik magukat
Galéria: Nyíregyházi Állatpark
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Kétség kívül az idei év nagy kedvence a tevegelés két hófehér kétpúpú teve vár kicsiket és nagyokat. Aki Magyarország őshonos háziállataira kíváncsi, az a tevegelés után a szomszédos Parasztudvarban kedvére simogathatja a kis állatokat. A többórás fárasztó sétát érdemes megszakítani a különleges ételeket kínáló Bambusz Étteremben, ahol csak egy üvegfal választ el minket Rutitól az egy éves borneói orángután kölyöktől, így vele és szüleivel együtt ebédelhetünk. Sétánk végén mindenképpen menjünk be a majomerdőbe, és nézzük meg a papagájok bemutatóját.

További információ: http://www.sostozoo.hu/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek