Téli nyugalom a Tisza-tó partján

A Tisza-tó varázslatos vadvízi világában a tél beálltával egy új, látszólag nyugalmas időszak veszi kezdetét. A nyáron víz alatt lévő titokzatos helyek a vízszint csökkenésével láthatóvá válnak, új tájkép és új természeti viszonyok alakulnak ki. Békés környezet és gazdag programkínálat teszi vonzó célponttá a Tisza-tó partját télen is.

 

A hideg évszak beköszöntével testünk és lelkünk melegségre vágyik. A hosszabbodó téli éjszakákon a Tiszafüredi Hotel Balneum**** ünnepi hangulattal, és a csodálatos természeti környezettel segíti a vágyott harmónia elérését. A szálloda fedett és nyitott élményfürdői, szauna, gőzfürdő, fitneszterem, valamint spa szolgáltatások együtt segítik a hétköznapok kipihenését.

Forrás: Origo

December 14-én, a Platán teremben kerül sor az Accent Hotels Chef verseny döntőjére, ahol az Accent szállodák szakácsai mérik össze gasztronómiai tudásukat. A versenysorozat győztese az igen rangos hazai séfverseny, a Hagyomány és Evolúció megmérettetésén, az Accent Hotels nevezésével és támogatásával indulhat. Az erre az alkalomra felállított élőkonyhában a vendégek is bepillantást nyerhetnek a készülő fogások menetébe. A délután folyamán a Hotel Balneum**** mestercukrásza vár mindenkit adventi sütemény és mézeskalács készítésre. A kulináris 7 fogásos boros vacsora a Patricius-, és Polgár pincészet remekei mellett teljesedik ki.

A karácsonyt megelőző adventi hétvégéken változatos programokkal, valamint decembertől egész évben használható jégpályával is várják a vendégeket.

Ugyancsak december 14-én kerül sor a Tisza-tavi Luca túrára, ahol a nevezetes nap alkalmából erdei kalandtúra mellett, a nevezetes naphoz kapcsolódó népszokások elevenednek fel. A hidegben meleg tea és forralt bor segít átmelegedni. December 23-án, a karácsony közeledtével különleges erdei kirándulás vár minden érdeklődőt. A kilátóból a gémeket és vadludakat csodálhatjuk meg, valamint finom csemegékkel lehet meglepni a "Megnyugvás kútjánál" található madáretető kis kosztosait.

A téli szünetben animációs gyermek- és felnőtt programok, valamint hangulatos szauna rituálék (Mézeskalács, Karácsonyi Hangulat, Bounty, LaFiesta, Kelet Varázsa, Pálinkás, Jégkirálynő, Immunmester, After Eight) biztosítják a változatos programokat.

Az év végén, december 28-án, az ártéri erdőben tett túra alkalmával lehet megismerni a téli természetet. Hideg időben, akár jégtúrán is részt vehetünk, ahol a Tiszavirág Ártéri Sétaútról indulva járhatjuk végig a madáretetőknél felállított álcázott madárleseket.

Forrás: Origo

A Tisza-tó hazánk legnagyobb, összefüggő horgászparadicsoma, ahol a jól felszerelt kikötők és szakképzett túravezetők változatos vízi-, öko- és horgásztúrákkal minden évszakban elkápráztatnak minket. A téli időszakban kellemes programot ígér a lékhorgászat, amit a kubikgödrök vagy holtágak mélyebb vizében érdemes megpróbálnunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek