Várjuk a Balatonnál, várjuk a fedélzeten!

A balatoni személyhajózás 1846. szeptember 21-én indult meg. Ezen a napon bocsátották vízre az első gőzhajót, a Kisfaludyt. Az elmúlt több mint 166 év alatt a Balatoni Hajózási Zrt. a balatoni turizmus meghatározó részévé vált. Balatoni Hajózási Zrt. a legnagyobb hajózási cég a tavon, legismertebb tevékenységei a személyhajózás, kompközlekedés és Balaton egyetlen vitorláskikötők láncának üzemeltetése.

 

A balatoni személyhajó-forgalom nagy részét 23 motoros személyhajó - melyből 5 a nosztalgiaflottánk tagja -, egy 25 fő befogadóképességű vitorlás, valamint a Calypso gyorshajó bonyolítja le. A Balaton északi és déli partja között a híd szerepét tölti be a Szántódrév-Tihanyrév útvonalon közlekedő 4 kompunk. Évente több százezer utas és jármű kel itt át. A személyhajóink ma már a Balaton 22 kikötőjét érintik.

Forrás: Origo


A kompon és menetrendszerinti személyhajóinkon kerékpár szállítására is van lehetőség, mely kellemes lehetőséget biztosít egy a balatoni kerékpár túrához.

A menetrend szerinti járatokon kívül minden kikötőnkből 1 órás sétahajók és különböző hajóprogramok várják utasainkat.

Programhajóink:

  • Buli hajó
  • Gyerekhajó új kalózműsorral
  • Naplemente túra
  • Grill party

Társaságunk egész napos kirándulásokat is szervez idegenvezetéssel és ebéddel Badacsonyba és Tihanyba.

  • Badacsony túra borkóstolót és borfelismerő versenyt is tartalmaz.
  • Tihanyba pedig két féle programot szervezünk: Tihany-túra keretében az Apátságot és Tihany nevezetességeit tekinthetik meg a vendégek, borkóstolóval összekötve. A Levendula-túra keretében pedig a Levendula Ház interaktív kiállítását látogatják meg vendégeink.


Gyerek,- és diák csoportokat egyedi ajánlatokkal várjuk mind a programok, mind pedig a menetrendszerinti járatainkon.

A Balatoni Hajózási Zrt. hajóparkja különleges helyszínt biztosít rendezvények lebonyolításához.

 

Forrás: Origo

 

Egyedülálló élmény a Balaton vízén egy szép hajón élvezni a táj szépségét, a finom ételeket és italokat.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek rendezvény- és nosztalgiahajóink, ahol a legmagasabb igényeket is kielégítő vendéglátással állunk megrendelőink rendelkezésére. A hajóparkunk összetétele lehetővé teszi pár főtől akár több száz fős esküvők, családi- és szakmai rendezvények lebonyolítását teljeskörű vendéglátással is.

Kérje egyedi ajánlatunkat!

Velünk teljes a balatoni nyár!

www.balatonihajozas.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek