Velencei-tó, van az a hely

Távol a város zajától, mégis elérhető közelségben? Budapesttől 50 km-re, színes szolgáltatásokkal, vízi kalandokkal, kulturális eseményekkel, gasztronómiai különlegességekkel vár a Velencei-tó.

Forrás: Origo


Saját Riviéra az előszobában, felfedezésre váró földrész a lépcsőházban, érintetlen természet az erkélyen? Ezekkel nem tudunk szolgálni, de van az a hely, ami országos léptékkel nézve közel van, könnyen elérhető és felejthetetlen élményeket kínál. Megérkezünk, szinte mielőtt elindulnánk, így végre az utazás mellett a pihenésre is jut időnk. Merjünk közelre nézni, és élvezzük az emberléptékű nyaralást!

Forrás: Origo

A Velencei-tó Magyarország második legnagyobb természetes tava, átlagosan 1,5 méter mély, nyáron 26℃ alá nem igen hűlő vízhőmérséklettel csábítja a strandolókat. A napfürdőzők örömére a napsütéses órák száma eléri a 2500 órát évente, ezért a Velencei-tavat gyakran a napfény tavának is nevezik. Az ásványi anyagokban gazdag, selymes vízű, iszapos tó és a déli részén fakadó termálforrások az elemek éltető erejével teszik teljessé az ellazulást.

Forrás: Origo

A tó és környéke mind a pihenni vágyókat, mind az aktív kikapacsolódás szerelmeseit számtalan élménnyel kecsegteti. A természetes strandokon túl, négy csillagos wellness szállodák, gyógyfürdők várják a mártózni vágyókat. A közismerten jó velencei-tavi széljárás a szörfösöknek, vitorlázóknak kedvez. A szervezett és egyéni kenutúrákon bejárhatjuk a tó legrejtettebb zugait is, felfedezhetjük az úszóláp szigeteket, bepillanthatunk a nádasok európai szinten is egyedülálló élővilágába.

Forrás: Origo

Természetesen a Velencei-tónál eltöltött nyaralás nem csak napsütésben, fürdőruhában élvezetes. A tavat körbeölelő, kiépített kerékpárúton kényelmesen együtt kirándulhat a család apraja-nagyja. A térség több érdekes, akár már 2-3 óra alatt is teljesíthető biciklitúrát kínál. A part menti lankákon a down hill-esek, illetve az országúti kerékpárosok találnak kihívásokat. Aki a két kereket négy lábra cserélné lovas túrákon, tereplovagláson járhatja be a tájat. A part menti lovardákban a póni lovaglástól, a terápiás lovagláson át az igazi western élményig korhatárra való tekintet nélkül mindent kipróbálhatunk.

A Velencei-tó pároknak, baráti társaságoknak, családoknak és cégek számára is kiválóan alkalmas úti cél. Akár nyaralást, akár hétvégi kikapcsolódást tervez, mindenki megtalálja a kedvére való programot, igényeinek megfelelő szálláshelyet.

Forrás: Origo

Ha most indulunk, érdemes fényképezőgépet is vinni. Nem csak a tó lélegzetelállító szépsége, a nyári élmények megörökítése miatt. A Velencei-tó hivatalos turisztikai Facebook oldalán július 8-tól fotópályázat indul értékes nyereményekért. A Velencei-tó az a hely, ahol jól érzi magát az ember, akár pihenésre, akár aktív kikapcsolódásra vágyik. De vajon kinek mit jelent ez a hely, a Velencei-tó? Erre a kérdésre keresik a szervezők a fotóval illusztrált válaszokat. A mi válaszunk már megszületetett. Velencei-tó, a hely, ahol otthonra találunk a nyárban!

Aktuális szállás és programajánlatokért, ingyenes térképekért és kiadványokért a tókörnyéki Tourinform irodákat érdemes felkeresni, ahol mindig naprakész ajánlatokkal várják az érdeklődőket.

Bővebb információ:

www.velencei-to.hu

www.facebook.com/velenceito.hu
 

Forrás: Origo


 

Forrás: Origo



 

Forrás: Origo

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek