Budapest lesz a sör új fővárosa?

Egymás után nyíló, kézműves söröket csapra verő romkocsmák, hivatalos sörgyári vendéglátóhelyek, közel 200 sörkülönlegességet felvonultató sörünnep. Budapesten kétségkívül megmozdult valami, legalábbis, ha a folyékony kenyérről van szó.

Ha egy igazi sörünnepre és páratlan választékra vágyunk, nem kell októberig várnunk, és Münchenbe utaznunk. Elég, ha felsétálunk a Budai Várba. Idén már a nyár elején, június 13. és 16. között megrendezik a III. Budavári Sörfesztivált, ahol közel 200 sörkülönlegességet kóstolhatunk végig.

A hagyományteremtő esemény ezúttal is számos meglepetést kínál a minőségi sörök szerelmeseinek: olyan kézműves újdonságok érkeznek Magyarhertelendről, Miskolcról, Kiskunhalasról, Kerekegyházáról, Dombóvárról és Tárnokról is, amelyeket a Sörfőzdék kifejezetten a III. Budavári Sörfesztiválra időzítettek. Az új hazai ízek mellett új magyar vállalkozások is debütálnak: a négynapos sörünnepen egy egészen új, 2013-ban alapított sörfőzde is kínálja majd a termékeit. A szervezők a hölgyek számára is jó híreket tartogatnak: idén sokkal nagyobb szerepet szánnak a cidereknek, ezért a fesztivál idejére felépítenek egy Cider ligetet is, ahol a vendégek kipróbálhatják a legjobb, roppanós almából készült nedűket.

A legjobb hazai főzdék és sörgyárak mellett a világ sörnagyhatalmai is képviseltetik magukat: a forró nyári estéken angol, ír, belga, cseh és német nedűkkel frissíthetik fel magukat a szomjas fesztiválozók. Ráadásul mindezt Budapest egyik legszebb világörökségi helyszínén, a Várnegyed Hunyadi és Oroszlános udvarain tehetik meg. Aki azt gondolja, hogy a sötétedés után fényárban úszó Budavári Palota hangulatát már nem lehet tovább fokozni, biztosan nem fesztiválozott még a Várban. A Sörfesztivál igazi élettel tölti meg a világhírű helyszínt.

Forrás: Travelo

A budapesti nyaralások során a fürdők, a múzeumok, a történelmi belváros, a Margitsziget és a Szent István Bazilika mellett a Várnegyed felkeresése is kötelező program. A klasszikus budavári séták után érdemes felkeresni a III. Budavári Sörfesztivált is, hiszen az esemény az egész család számára megfizethető kikapcsolódást jelenthet. A napijegy 1999 forintba kerül, amely tartalmazza az első korsó sör árát. A nagyravágyók 4 deciliteres betétdíjas korsókban fogyaszthatják a söröket, míg a kísérletező kedvű sörimádók 2 deciliteres kóstoló adagokat is választhatnak. Az italok mellé szórakoztató programokat is kínálnak a szervezők: a jó hangulatról többek között Charlie, a Ganxta Zolee és a Kartel, a Mystery Gang, a ZUP, a Balkan Fanatik,a Joe Cocker Coverband, a Doors Emlékzenekar és a Dumaszínház gondoskodik.

Budapest idén nyáron nemcsak az itt élők, de a hazánkba látogató turisták szemében is kiérdemelheti a sör fővárosa címet. Az import és kézműves sörök egész arzenálját felvonultató III. Budavári Sörfesztivál mellett számos romkocsma frissítette itallapját hazai termékekkel. Ráadásul a magát a világ legjobb sörének nevező dán prémium sörmárka is a közelmúltban nyitotta meg hivatalos budapesti kocsmáját, ami az első ilyen, monobrand italellátó a fővárosban.

További információ: http://budavarisorfesztival.hu/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek