A pihenés oázisa Zalában

Zala megye délnyugati csücskében, a szlovén-magyar határtól alig hat kilométerre található Lenti, a közel 8000 lakost számláló csendes kisváros. Elsősorban a nyugodt csendes környezetről, a csodás zalai tájak nyújtotta kirándulási és szabadidős programokról, valamint a gyógyhatású termálvízéről ismert a turisták körében.

A fővárosból indulva az M7-es autópályán közelítve alig három órányi autózás után érkezhetünk meg Lentibe, ahol nyáron csodás virágos, rendezett település és egy impozáns modern felújított főtér látványa tárul elénk. A főutcán haladva egyértelművé válik, hogy egy igazi zalai fürdővárosba érkeztünk, mivel az út szélén elhelyezett tájékoztató táblák többsége a fürdő helyét igyekszik közölni az utazóval.

A Lenti Termálfürdő

A több mint 30 éves múlttal rendelkező Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark a térség legfőbb turisztikai vonzereje. Évente több ezer látogatót csábít a Kerka-völgye néven is ismertté vált térség központjának számító kisvárosba. A fürdőben két éve közel félmilliárd forintos bővítési fejlesztést hajtottak végre, melynek köszönhetően impozáns épület és annak modern, forgókapuval felszerelt bejárata fogadja az érkezőket. A pénztárnál a jegyvásárlást és a beléptetést modern – szintén a korábbi fejlesztések eredményeképpen megvalósult – elektronikus chip-karórás rendszer segíti.

Galéria: A pihenés oázisa ZalábanFotó: Lenti Gyógyfürdő Kft.

A Lenti Termálfürdőben összesen 10 medence található. Köztük van szabadtéri és fedett élmény-, úszó-, gyermek- és gyógymedence is, valamint 8 hektárnyi zöldterület, árnyékot adó fák, pálmák, valamint számtalan szolgáltatás nyújt felüdülést az idelátogató vendégeknek. A fürdő legnagyobb medencéje a valódi pálmafákkal körülölelt 1340 négyzetméteres vízfelületű élménymedence, melyben vadvízáram, nyakzuhany, buzgárok, masszázspadok és egy 74 méter hosszú Anakonda csúszda nyújt páratlan élményeket.

A félig fedett melegvizes wellness-medencében derékmasszázs, nyakzuhany, buzgárok és élményszökőkút segíti a vendégek felfrissülését. A fájós derekukat, hátukat és ízületeiket gyógyítani kívánók számára külön gyógyvizes medence kínál megoldást. A fürdőzés utáni pihenésre pedig a közelmúltban végrehajtott beruházás során kialakított 300 férőhelyes pihenőtérben van lehetőség, ahol a fürdő térítésmentesen biztosít pihenőágyakat a vendégek részére. A lenti fedett fürdőben külön, önálló részen találhatók a szaunák. Benne két finn, egy aroma, valamint egy physiotherm infraszaunával. Belső és szabadtéri pihenőrész is tartozik a szaunákhoz, ahol komfortos pihenőágyakon relaxálhatnak a vendégek.

Galéria: A pihenés oázisa ZalábanFotó: Lenti Gyógyfürdő Kft.

Számos lehetőség kínálkozik a gyermekek számára is. A 8 hektáros szabadtéri részen játszótér, pancsolómedence, békacsúszda, tanmedence és szabad mozgásra alkalmas óriási zöldterület kínál szórakozást. A fürdés mellett több egyéb szolgáltatást is igénybe vehetnek a látogatók: vannak éttermek, büfék, fagyizók, különféle árusítóhelyek, valamint sportolási lehetőségek mint strandröplabda-, foci- és kosárlabdapálya.

A 40 000 éves gyógyító erő

A lenti fürdő vize Európa szerte ismert 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas. A gyógyvízhez kapcsolódóan kúraszerűen alkalmazott gyógyászati kezelések is igénybe vehetők, amelyekhez előzetes orvosi vizsgálat szükséges. A fürdő területén lévő Szent György Energiapark Európában egyedülállóvá teszi a lenti termálfürdőt, mivel olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energetikájú hely együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni, feltöltődni, gyógyulni.

A földsugárzások ezen típusát – az ún. Szent György vonalakat – a keleti kultúrákban sárkányáramoknak nevezték. A régi korokban, kultúrákban a Föld ilyen vonulatait, „idegáramait" szentként tisztelték. Ilyen vonalak találkozási pontjaiba kultikus, szakrális helyek épültek, mint például a Stonehenge, Lourdes, Fatima, Machu Picchu, az egyiptomi piramisok vagy az Árpád-kori templomok.

A Lenti gyógyfürdő területén 2002-ben fedeztek fel földsugárzásokat, amelyeknek több kereszteződési pontja is található itt. Bioenergetikus természetgyógyászok szerint minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Az energiapark területén található sugárzások ezt az energiahiányos állapotot állítják helyre. Az egész szervezetre hatnak és harmonizálják az energia áramlását. Az alapvető működést segítik, jótékony hatású folyamatokat indítanak be, melyek helyreállítják a testi és a lelki egyensúlyt.

Galéria: A pihenés oázisa ZalábanFotó: Lenti Gyógyfürdő Kft.

A Szent György Energiaparkban egy-egy alkalommal körülbelül 1 órát érdemes eltölteni. A parkban a kikövezett rész a Szent György vonalak irányát mutatja, a „karók" pedig e vonalak találkozási pontjait jelzik, ahol a legerőteljesebb a földsugárzás. Ezeken a helyeken 20-30 percet érdemes eltölteni. Ezt az időt pihenéssel, kisebb sétával vagy mozgással lehet kombinálni.

Galéria: A pihenés oázisa ZalábanFotó: Lenti Gyógyfürdő Kft.

Szálláshelyek

Aki hosszabb időt, mondjuk egy hétvégét vagy egy egész hetet szeretne eltölteni Lentiben, kiváló lehetőséget kínálnak erre a fürdő által üzemeltetett különböző kategóriájú szálláshelyek (panziók, apartmanok, vendégszobák, kemping). A fürdő szálláshelyeire érkező vendégek részére pedig biztosított a napi többszöri fürdőbelépés lehetősége az ott tartózkodásuk ideje alatt.

Galéria: A pihenés oázisa ZalábanFotó: Lenti Gyógyfürdő Kft.

Elérhetőségek

Lenti Gyógyfürdő Kft.
8960 Lenti, Táncsics M. u. 2/a
Telefon: +36 (92) 351 320
Szállás recepció: +36 (92) 351 368
Fax: +36 (92) 351 770
E-mail: furdo@lenti.hu
http://www.lentifurdo.hu/

Bővebb információ a szálláshelyről, szállásfoglalás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek