Utazási irodák a biztos nyaralásért

Egy utazási iroda igénybevétele nem feltétlenül drágítja az utazást, de megoldást jelenthet a legtöbb olyan problémára, amely az elmúlt években sok ezer magyar utas nyaralását tette tönkre. A személyre szabott figyelem, a szakszerű tanácsadás, a jogbiztonság, vagy a charterjáratokkal szervezett nyaralás kényelme és biztonsága mind olyan elemek, amit csak egy Magyarországon hivatalosan regisztrált utazási iroda tud nyújtani – erről szól a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ), valamint egy chartercég most induló, közös kampánya.
 

Forrás: Origo


A MUISZ égisze alatt, példátlan összefogással lépnek a nyilvánosság elé az utazási irodák annak érdekében, hogy a nyaralásukat tervező egyéni, családos utazókat és a céges utazásaikat szervező vállalkozásokat utazási döntéseik meghozatalában szakértelmükkel támogassák.

A mai napon induló és egészen június végéig tartó Felszállás! elnevezésű tájékoztató és szemléletformáló kampány 22 utazási iroda - http://felszallas.wordpress.com/stablista/ - és egy kimondottan az utazási irodák igényeire szabott, 30 repülőgépből álló flottát üzemeltető chartercég összefogásával és közös fellépésével jött létre.
 

Forrás: Origo

 

A kampány egyik hangsúlyos terepe a közösségi média és a www.felszállás.hu honlap, melynek szlogenje: „Utazás profikkal". A kampány oldalát intenzív média megjelenésekkel és nyereményjátékokkal is népszerűsítik majd. A MUISZ a Felszállás!-kampány segítségével a nem várt kellemetlenségektől szeretné megkímélni az utazókat. A www.felszállás.hu és a www.facebook.com/felszallas oldalakon választ kaphatnak arra, hogy miért éri meg utazási irodához fordulni egy-egy utazás megszervezésekor. A tájékoztató kampány elsődleges célja, hogy az utazók elkerülhessék a saját kárukra kötött kompromisszumokat és biztonsággal tudjanak dönteni arról is, mikor előnyös saját kezükbe venniük utazásuk szervezését és mikor járnak jobban, ha tapasztalt szakértőre bízzák magukat.

A kampányban közreműködő irodák 7 pontban gyűjtötték össze azokat az érveket – az utazási irodák hozzáadott értékét -, amelyek jól érzékeltetik, hogy miért érdemes igénybe venni az utazási irodák szolgáltatásait, milyen előnyökkel jár az Utazás, profikkal.

Forrás: Origo

Utazzon úgy, ahogy megálmodta! Bízza magát profikra!
Point-to-point, network carrier, low-cost, fapados, charter, ..... csak néhány azon fogalmak közül, amelyek bekerültek az utazásról folytatott mindennapi beszélgetéseinkbe, és amelyek pontos ismerete nélkül bizony komoly meglepetések érhetik az utazót. Általában megelégszünk azzal a tudással, hogy a fapadoson nem fából készült ülések vannak, hogy a charter valamiféle nem menetrendszerű járatot jelent, és hogy olcsóbban vásárolni jó dolog. Ma azonban ez már nem elég. A mindent tartalmazó „all-inclusive" és a tökéletesen lecsupasztott „fapados" ajánlatok között húzódó széles skálán válogathat kedvére az utazó, már ameddig kedvét nem szegi az ajánlatok és a feltételek egyre bonyolultabb és áttekinthetetlenebb rendszere.

Azokról a szaporodó kellemetlenségekről nem is beszélve, amikor kiderül, hogy szállodai kulcsunk nem a szálláshely weboldalán látott, tengerre néző szobát nyitja, vagy amikor az ötezer forintért hirdetett jegyért ötvenötezret kell leszurkolnunk a pénztárnál, esetleg amikor panaszosként azzal szembesülünk, hogy leghelytállóbb igazunknak sem tudunk érvényt szerezni, mert jogképességünket egy távoli ország szolgáltatójánál aláírt, idegen nyelvű szerződés apró betűs lábjegyzetei zsugorítják elméleti jelentőségűvé...

Vajon véglegesen arra vagyunk ítélve, hogy az Internet tengeréből halásszuk ki a legelőnyösebb ajánlatot, és az ennek (nem) teljesítését regulázó nemzetközi jogszabályokat? Vajon mindig érvényes az egyenlet, miszerint ha magunk intézzük az utazással kapcsolatos ügyeinket, akkor megspóroljuk a szakértő közreműködő költségét?

Ezekre és több hasonló kérdésre találhatunk választ a www.felszallas.hu honlapon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek