Szörföző kacsáért rajonganak az ausztrál strandolók

  Egy hullámlovas kacsa szórakoztatja nap mint nap a queenslandi Aranyparton található Rainbow Bay fürdőzőit. A madár, akit a helyiek egyszerűen csak Kacsaként ismernek, naponta megmártózik a tengerben azóta, hogy tavaly márciusban örökbefogadták - adja hírül az abc.net.au.

  Mint a kacsa gazdái, Kate Miller és 16 éves fia, Tom elmondták, örömmel tölti el őket a háziállat népszerűsége, és az, hogy vidámságot hoz az embereknek. Kacsa általában felül a hullámok hátára, és csak hagyja, hogy azok vigyék, de az is előfordul, hogy felugrik egy deszkára, mint gazdái mondják, bárkiét ellopja. Még Stephanie Gilmore egykori szörf-világbajnokkal is hullámlovagolt.

  A kacsa már a naptej-illatából tudja, hogy a partra készülnek, és olyankor izgatott lesz. A madarat már néhány órás kora óta nevelik és szoktatják a benti léthez, valamint a szobatisztasághoz, és kosárban viszik le a partra, ahol viszont már szabadon kiélheti a vízi sportok iránti rajongását.

   A leadkép illusztráció, forrás: Mabel Amber/pixabay.com

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!