Nem várt társakra talált az elárvult bangladesi orrszarvú

  A pandémia miatt nem találtak társat egy bangladesi állatkert elárvult orrszarvújának, ezért birkákat költöztetnek hozzá, hogy ne legyen magányos.

  Kancsi és Kancsan nagy szerelme még 2010-benForrás: AFP/Prakash Mathema

  A Kancsi nevű nőstény orrszarvú a dakkai állatkert egyik fő látványossága, és a gondozók egyik kedvenc lakója. De egy ideje már magányosan él, mivel párja, Kancsan 2013-ban elpusztult. Akkor, hogy depressziójából kimozdítsák, egy birkát költöztettek a kifutójába. A próbálkozás bevált, de 2019-ben a birka is megbetegedett, és Kancsi megint egyedül maradt, amitől ismét depressziós lett - olvasható az MTI hírében.

  Az állatkert igazgatója elmondta, hogy ha minden jól megy, akkor hamarosan két új birka költözhet be Kancsi mellé a kifutóba. Tavaly szerettek volna egy hím orrszarvút találni a nőstény mellé, de a járványhelyzet közbeszólt. Idén a szomszédos Indiából próbálnak ismét társat szerezni a nősténynek. Addig is a birkákkal akarják áthidalni a várakozás idejét.

  Kancsi gondozója szerint, mióta az orrszarvú megint egyedül él, sokat szomorkodik, megszokott tápláléka felét sem eszi meg, csak fekszik és sokszor órákig nem reagál a hívásra. Egy orrszarvú fogságban 35-40 évig él, így nagy szüksége van most a "társalkodónőkre" a két birka személyében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!