Ritka és veszélyeztetett indiai orrszarvú született egy lengyelországi állatkertben

A veszélyeztetett indiai orrszarvút (Rhinoceros unicornis), mely január 6-án született a ZOO Wrocław állatkertben Lengyelországban január 12-én mutatták be a közönségnek. A jövevény születése azért is olyan nagy dolog, mert ő az első indiai orrszarvú, mely az intézményben született annak 155 éves fennállása óta - olvasható az állatkert honlapján és Facebook oldalán.

Forrás: Wroclaw ZOO / Facebook.com

A hétnapos kislány szülei a hétéves Maruska és a 11 éves hím, Manas. Az intézmény igazgatója szerint Maruska nagyon jó anya, megfelelően gondoskodik a kicsinyéről, táplálja és nagyon finoman bánik vele annak ellenére, hogy több mint 2 tonnát nyom. Például amikor lefekszik, nagyon vigyáz a picire, még óvatosan arrébb is tereli, nehogy véletlenül megnyomja.

Az állatkert oldalán írták, hogy az indiai rinocérosz nagyon közel került a kihaláshoz, az 1970-es években elindított fajvédelmi programoknak köszönhetően azonban mára egyedszáma mintegy 3600-ra emelkedett, a világ 66 állatkertjében élő több mint 170 példánnyal együtt.

Az indiai rinocérosz 3,8 méteresre is megnőhet, súlya elérheti a három tonnát. Észak-India nedves, füves területein élnek, többnyire füvekkel, levelekkel és gallyakkal táplálkoznak, de fogyasztanak gyümölcsöket és a vízi növényzetet is. Az állatkert Facebook oldalának állandó követői el vannak ájulva a pár napos orrszarvútól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek