Már kapható a csendes tűzijáték, amitől nem rémülnek meg a blökik

Évek óta probléma, hogy a tűzijátékszezon elindulásakor szembe kerülnek a kutyatartók és a tűzijátékok szerelmesei. Alternatív megoldásként azonban ma már rendelkezésre állnak az úgynevezett csendes tűzijátékok, melyek látványra ugyanolyanok, mint hangos társaik, de hanghatás szempontjából nem rémítik halálra az állatokat – olvasható a Tűzijáték.hu és a Kutyaduma kutyaiskola és központ közös közleményében.

A hazai tűzijáték-piac egyik legnagyobb forgalmazójánál már elérhetők az állatbarát termékekForrás: Tuzijatek.hu / Press

A „csendes" tűzijáték termékcsalád egy újfajta pirotechnikai eszköz, aminek az a lényege, hogy képes visszaadni a megszokott tűzijáték élményét, ugyanakkor hangjában jóval elmarad attól.

„Nem tartalmaz bontó- és hanghatású töltetet a látványhoz, csak a kilövésük jár kisebb hanggal, ami nem haladja meg egy öregebb autó beindításának hangját. Ennek köszönhetően semmiképpen sem idézi elő azt az akusztikai zaj-stressz jelenséget, ami bánthatja házi kedvenceink érzékeny és kifinomult hallását" – idézi a közlemény Pataki István pirotechnikust.

A földtől 2 métertől akár 20 méteres távolságra is fellőhető csendes fényünnep használatát az olaszországi Parma megyében található Collecchio városban rendeleti úton már bevezették, és a tapasztalatok szerint igen pozitívan fogadták a tűzijáték-rajongók és a helyi kutyatartók egyaránt. Ha tehát mi is ilyen tűzijátékok mellett döntünk idén, akkor a dobozokon feltüntetett állatbarát logókat kell figyelni! 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek