Lámpaoszlop mögé próbált elbújni egy kiselefánt, amikor majszoláson kapták

Thaiföld hegyvidéki részén, Ching Maiban rajtakaptak egy pimasz elefántborjút, miközben megpróbált behátrálni egy villanyoszlop mögé, hogy titokban ropogtathassa a cukornádat. Amikor látta, hogy emberek közelednek felé, azt hitte, hogy elbújhat a keskeny oszlop mögött, annak ellenére, hogy ő lényegesen szélesebb. Amikor a helyszínt a cukornád eltűnése miatt nyomozó helyiek megvilágították, az elefántborjú továbbra is tökéletesen mozdulatlanul állt a rejtekhelyén, abban a reményben, hogy talán nem fogják észrevenni. Nézzék csak, milyen vicces!

Becslések szerint 2000 elefánt él Thaiföldön, közülük sokan fogságban. A vadonélők a dzsungel mélyén barangolnak, illetve az ország védett nemzeti parkjaiban. Van azonban, amikor összetűzésbe kerülnek a gazdálkodókkal, és az ilyen találkozások bizony nem mindig sülnek el jól.

Az elefántok Thaiföldön a vadonban és fogságban is élnek  - illusztrációForrás: Kabomani-Tapir/Pixabay

Az elefántok védett állatok Thaiföldön, de megölésük legfeljebb három év börtönbüntetést és 1000 baht, azaz 10 ezer forintnyi bírságot von maga után. Az ország nemzeti állatai, hosszú évszázadok óta hozzájárulnak a thaiföldi kultúrához, 1986-ban azonban Thaiföldön veszélyeztetett fajnak minősítették – írja a Daily Mail.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek