Ezentúl a bajba jutott sünök ideális helyen vészelhetik át a telet

Megnyitotta az első sünispotályát a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a városban. A létesítmény a Jane Goodall Sünispotály nevet kapta. Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, az átmeneti menedékben sokkal jobb és természetesebb környezetet tudnak biztosítani a tüskéseknek. Hozzátette, ilyenkor a fiatal, késő őszi almokat teleltetik, de tavasszal és nyáron is a süniket szolgálja majd az ispotály. Hogy ez a projekt megvalósulhasson, az online gyűjtésben a Jane Goodall Intézet állt melléjük, így az adományokból végre megvalósíthatták az elképzeléseiket.

A sérült sünök segítség nélkül képtelenek lennének túlélni a hideget - illusztrációForrás: Amaya Eguizábal/Pixabay

"A többi mentett állathoz képest másként gondozzuk a bajba jutott sünöket" – mondta Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke a felavatott ispotály jelentőségéről. A civil szervezet önkéntesei kerülik a kontaktust a hagyományosan vadon élő tüskésekkel, csak a szükséges kezeléseknél érintkeznek velük, mert egyébként megnehezítenék a visszatérésüket a természetbe. A sünök az ember közelségét gyorsan megszokják, megszelídülnek, ettől viszont később a saját környezetükben lesznek védtelenebbek. Az Állatvédelmi- és Szabadidős Központban kialakított elkülönítőben a teleltetett állatok szabadabban mozoghatnak, több a búvóhelyük, és valamennyi példány megtalálja a maga fészkét.

Korábban kisebb kennelekben helyezték el a lábadozókat, és kevesebb példányt fogadhattak.

"Megnyugtató, hogy ideális helyen telelnek a bajba jutott sünök, segítség nélkül, legyengülve talán nem élnék túl a hideg hónapokat. Külön öröm, hogy az általunk nagyra tartott Jane Goodall nevét viselheti az első vásárhelyi sünispotály" – hangsúlyozta a vásárhelyi állatvédők vezetője.

Ahogy Jane Goodall mondta: "Minden egyes apró cselekedet számít. Mindenki tehet a változásért, minden egyes nap, és minden egyes percben, hogy jobb legyen a világ" – írja a delmagyar.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek