Két mosómedve tört be egy bankba, de a pénznél sokkal jobb dolgot találtak

Talán egy fáról, a tetőn át sikerült bejutnia a két ádáz mosómedvének a kaliforniai Redwood Cityben található bankba. Nem jöttek hiába, mert amit találtak, az nekik biztosan értékesebb volt a pénznél. A társalgóban ugyanis néhány mandulás kekszre bukkantak - adja hírül a cnn.com.

Mosómedvék - illusztrációForrás: skeeze/pixabay.com

A két behatolóra kedd reggel lett figyelmes egy férfi, aki a bankautomatából vett ki pénzt. Először  plüssállatnak vélte az egyiküket, de aztán hamar világosság vált számára, hogy ezek bizony élnek és mozognak, és hívta az állatmentőket.

"Arra érkeztünk meg, hogy a papírok mindenhol szanaszét hevernek, a jószágok feltúrták a kukákat" - mondta Buffy Martin Tarbox, az állatmentő szervezet szóvivője. "A padlón néhány törött mennyezeti csempe feküdt, és megdöntötték az egyik számítógép monitorát."

A sütibanditák meglehetős rendetlenségben hagyták el a tett helyszínét, bár nem volt könnyű rávenni őket a távozásra. Az állatmentők mintegy 10 percig üldözték őket, mire sikerült kitessékelni őket. Az állatok épségben megúszták a kalandot, és biztonságba helyezték őket.

De hogyan sikerülhetett a fiatal mosómedvéknek betörniük egy csúcstechnológiával ellátott létesítménybe? Mint Tarbox elmondta, az egyik fán sáros mancsnyomokat találtak, a mosómedvék valószínűleg felmásztak a fára, onnan a bank tetejére, majd valahogyan sikerülhetett bekúszniuk a szellőzőnyílásba, és a mennyezet csempéin át a padlón kötöttek ki.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek