Rekordszámú elefántbébi született Kenyában a járvány idején

  A Kenya déli részén található Amboseli Nemzeti Parkban, mely többek között arról híres, hogy lenyűgőző kilátás nyílik onnan a Kilimandzsáróra, örömteli hírrel szolgált az elefántok rajongóinak - adja hírül az aaa.com.tr.

  A Pazia nevű elefánt és három és fél hónapos borjaiForrás: facebook.com/AmboseliElephants

  Az év eleje óta rekordszámú, összesen 140 ormányos jött világra. Mint Winnie Kiiru, elefántvédő elmondta, a babyboom egyaránt köszönhető a turisták hiányának és a bőséges esőzéseknek, melyek gazdag vegetációt hagytak maguk után. Száraz időszakban az elefántok gyakran egyáltalán nem hoznak világra utódokat, inkább kivárják az esőzéseket.

  A jó hírt az Elefántok Világnapján, augusztus 12-én ünnepelték. Ugyanakkor az elefántok élete sem fenékig tejfel, ugyanis a karantén idején megszaporodtak a rájuk leső orvvadászok is, akik a húsuk miatt ölik meg őket. Emellett élesedett a területért folyó verseny is az emberek és az elefántok között.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!