Az Izabella nevet kapta Budapest legkisebb, kócos tevecsikója

A nemzetközi gyermeknap előtt két nappal világra jött tevecsikónak olyan nevet kerestek a Fővárosi Állatkert gondozói, amellyel megtarthatják azt a szokást, hogy a gyerek és az anyuka neve azonos betűvel kezdődhessen. Így kapta Iringó mama után az Izabella nevet az a kislány teve, amelynek már a púpjai is elkezdtek nőni.

Hé kis kócos, hol van a mamád?Forrás: Zoobudapest.com

Izabella az elmúlt három hétben sokat fejlődött és erősödött, sőt, már a púpjai is növekedésnek indultak – olvasható a fővárosi állatkert weboldalán. A tevecsikók púp nélkül születnek. A púpok helyén így kezdetben csak üres „bőrtasakok" fityegnek, és csak később tölti ki azokat a zsírszövet. A folyamat Izabellánál már el is kezdődött, bár ezt most még inkább csak tapintani lehet, látvány szempontjából a dolog még alig észrevehető. És el is tart még egy ideig, amíg a púpok teljesen feltöltődnek. 

Annak a néha-néha még ma is felbukkanó híresztelésnek, mely szerint a púpokban víz lenne, senki ne adjon hitelt! – tanácsolja az állatkert weboldala. A teve számára nem is volna praktikus a dolog, hiszen, ha a púpjában vizet tárolna, az számos problémát okozna neki. A púp anyagát adó zsír viszont igen hasznos, mert energiatartalékként is szolgál az állat számára, ráadásul a zsírok lebontásakor az anyagcserefolyamatok során még víz is keletkezik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek