Húsz éve nem volt annyi pelikán a montenegrói tónál, mint most

  A montenegrói Skadari tó Nemzeti Park már 73 pelikánnak ad otthon. A tónál korábban is voltak pelikánok, de a két évtizedes megfigyelések alatt még soha nem voltak ennyien - írja a Montenegrói RTV hírportál.

  Aranyos pelikánokat lehet látni a montenegrói nemzeti parkban - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: marcelkessler

   A pelikánok száma a rendkívül „termékeny" évnek köszönhető, a gondozók pedig nagyon fontosnak tartják a madarak védelmét.

  Az elmúlt években az egyedszám csökkenés volt a jellemző, ezért különösen veszélyeztetetté váltak a pelikánok a térségben.  

  Az állatok sokáig természetes élőhely hiányával küszködtek, azonban a helyiek, néhány külföldi szervezettel segítségével úgy oldották meg a problémát, hogy több mesterséges, szaporodásra alkalmas helyet alakítottak ki nekik.

  Az árvizek ellen továbbra is küzdenek a térségben, hogy az itt élő madaraknak biztosítani tudják a megfelelő környezetet az élethez és a szaporodáshoz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!