Két lomha, de bájos jövevénnyel gazdagodott egy belgiumi vadállatpark

  Az óriáspanda-ikrek a belgiumi Pairi Daiza vadállatparkban születtek 2019. augusztus 8-án. A pandák világrajövetelében az a különleges, hogy ez az ellés már a második alkalom, hogy a Kínából 2014-ben érkezett nőstény, Hao Hao kölykökkel ajándékozza meg a parkot.

  Ekkorka egy újszülött panda a mamájához képestForrás: AFP/Handout

  Hao Hao és társa, Hszing Huj 2014-ben az óriáspanda-kutatóprogram keretében érkezett a belgiumi Brugulette-ben lévő állatparkba a csengtui óriáspanda-központból. Az ikrek csütörtökön születettek, az év nyolcadik hónapjának nyolcadik napján - közölte az állatpark, emlékeztetve arra, hogy a nyolcas szám szerencsét hoz a kínai kultúrában.

  Hao Haonak 2016-ben már született kölyke, Tian Bao. A külföldön született kölyköket a kölcsönszerződés értelmében két-három éven belül Kínába szállítják. Az illetékesek tájékoztatása szerint a mai napig már 11 fogságban született óriáspandát vezettek vissza a vadonba Kínában, közülük kilenc még mindig él.

  Tian Bao 3 hónaposanForrás: BELGA/AFP/John Thys

  Az óriáspanda a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, vadon mintegy kétezer él főként Sanszi és Szecsuán kínai tartományok területén. Fogságban világszerte tavaly 548 élt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!