Ismét három elefánt esett áldozatul az emberi mérgeknek

  Ismét három elefánt esett áldozatul az emberi gonoszságnak Malajziában egyre gyakrabban ölnek meg elefántokat, akiknek élőhelyét a terjeszkedő ültetvények fenyegetik. Malajzia déli részén lévő Dzsohor állam rendőrei kedden találták meg a három elefánt tetemét, majd értesítették a vadőröket.

  A kép csak illusztrációForrás: Pixabay.com

   A három állatról úgy tudni, a közeli erdei rezervátumban élő, mintegy 30 tagú csordához tartoztak. A 18-22 éves nőstények vizsgálatából kiderült, hogy megmérgezték őket. Megdöbbentett és elkeserített az eset.

  Ha ez így folytatódik, minden vadon élő elefántunkat elveszítjük – mondta el a nemzeti parkokért felelős állami vezető.

  Malajziában egyre gyakrabban ölnek meg elefántokat, akiknek élőhelyét a terjeszkedő ültetvények fenyegetik. Tavaly hat törpeelefánt pusztult el szintén mérgezésben egy Szabah állambeli pálmaolaj-ültetvény közelében. Állatvédők becslései szerint már csak nagyjából 1500 elefánt él vadon az országban. Sok veszélyeztetett állatra lesnek orvvadászok egyes testrészeik miatt, melyekből gyógyhatásúnak vélt szereket készítenek sok ázsiai országban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek