Egy tucat rózsaszín fülű, foltos törpemalac született Debrecenben

Új lakókkal gyarapodott a Debreceni Állatkert, egészen pontosan ezúttal a minnesotai törpemalacok családja bővült 12 apró jövevénnyel – jelentette be tegnap este Facebook-oldalán az állatkert. Az életerős csöppségek négyhónapos vemhesség után születtek, és mivel anyjuk gondosan sertepertél körülöttük, így szépen gyarapodnak, nemsokára pedig az egy kilogrammos súlyt is elérik.

Forrás: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark / Facebook

A minnesotai törpemalac a házi sertés egy kitenyésztett változata, és valóban törpe marad még kifejlett korában is. Azonban amíg számos sertésfajta súlya a 200 kilogrammot is elérheti, a törpemalacok végleges tömege csak 30-50 kg körül várható. Nagyon okos és engedelmes állat, az Egyesült Államokban például sokan háziállatként is tartják (George Clooney is ilyen törpemalaccal sétált és autózott évekig), de Európában is egyre többen foglalkoznak tenyésztésével.

Nem is véletlen, hiszen ahogy a szakértők írják, a törpemalac ragaszkodik gazdájához, de más házi kedvencekkel is barátságos. És bár nagy a mozgásigénye, kertben és lakásban egyaránt tartható, még szobatisztaságra is meg lehet tanítani – teszik hozzá a közösségi oldalon.

Az egy tucat törpemalac-csapat minden tagja látható már kifutójában a Debreceni Állatkert Disznósorán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek