Fehér tigriskölyköket kapott a nicaraguai állatkert

  Két fehér tigriskölyköt kapott ajándékba a nicaraguai nemzeti állatkert, az öt hónapos testvéreket Mexikóból kapták ajándékba.

  A fehér tigrisek nagyon ritkákForrás: nattanan726/Shutterstock

  A testvérpár, Osman és Halime szülei a mexikói állatkert lakói maradtak, ők már az ott született fehér tigrisek harmadik generációja – írja az MTI. Osman és Halime örökbefogadását egy helyi vállalkozó szponzorálta, a testvérek élelmezését és állatorvosi költségeit ő fogja fedezni.

  A fehér oroszlánok és tigrisek rendkívül ritkák, világszerte mindössze néhány száz él belőlük. Külsejük egy recesszíven öröklődő gén számlájára írható, nem albínók és nem is képeznek külön alfajt. A Természetvédelmi Világalap (WWF) becslése alapján a vadon élő tigrisek száma az 1900-as százezerről mára nagyjából 3900-re zuhant. Számuk az elmúlt években emelkedett, de a fajt még mindig fenyegeti a kihalás.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!