Az internet legenda puha talpakon távozott

   Az internet egyik legismertebb cicája, Grumpy Cat a hétvégén az örök vadászmezőkre távozott; hét éves volt. A lefelé görbülő szájjal és tömény undort, unottságot sugárzó szemekkel született cica, akinek az eredeti neve Tard, pillanatok alatt az internet sztárja lett és mémek tízezreit ihlette meg. Mindez nem sokkal az után, hogy gazdájának egyik rokona felrakott róla egy képet az egyik közösségi oldalra – olvasható theguardian.com cikkében.

  Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Barbara Munker

  A mogorva macska egyetlen fotója bejárta az egész világot. Végül készült vele film is, különböző márkák vették meg a nevét és a fotóját, sőt egyesek még azt a fáradtságot sem vették, hogy engedélyt kérjenek a cicához és gazdájához tartozó nevek használatához. Ez viszont még tovább növelte a cica több milliós vagyonát, mert a tulajdonosok csont nélkül megnyerték az ilyen pereket.

  Bár a cica egy egyszerű házi állat volt, több helyen is megjelent személyesen. Ott volt a vele készült film promotálásán és egyszer még a bíróság előtt is bemutatkozott. Sőt a san francisco-i Madame Tussauds múzeumba is elvitték, amikor bemutatták a róla készült üvegszálból és műszőrből készült szobrot.

  Grumpy Cat-et 11 millió internetes követője siratta el, miután 2019. május 17-én este az Instagrammon megjelent egy utolsó képe, azzal a felirattal, hogy „Egyes napok mogorvábbak, mint mások." Arról nincsenek hírek, hogy lesz-e a cicának nyilvános búcsúztatója.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!