Boldog maci napot kíván Nyíregyháza

A Nyíregyházi Állatpark tematikus napját, ahol minden a medvékről és bocsokról szól majd, 2019. május 5-én vasárnap rendezik meg. A Nemzetközi Medve Nap, vagyis a „Happy Bears Day" célja, hogy a gondozók minél jobban megismertessék a látogatókkal az állatpark medvéit; pontosabban azt a 8 medvefélét, ami a világon jelenleg él – olvasható az állatpark sajtóközleményében.

Vasárnap 11-től jegesmaci látványetetés is leszForrás: Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark három medvefajt tart; a jegesmedvét, a barnamedvét és Dél-Amerika egyetlen medvefaját, a pápaszemes medvét. A medve nap keretében a látogatók játékos formában ismerkedhetnek meg a macikkal; lesznek látványetetések, vetélkedők, kézműves sarok, de az állatpark ismeretterjesztő mesekönyvének, a Medvés Könyvnek a szerzőivel is találkozhatnak az érdeklődök.

Mivel ezen a napon minden a medvékről szól majd, a botanika rajongói láthatnak medvetalp kaktuszokat, de lesz mézkóstolás és méhészeti bemutató, valamint ingyenes macis csillámtetkót is kérhetnek a gyerkőcök.

A jóga mindenkinek jót teszForrás: Nyíregyházi Állatpark

A program zárásaként Dr. Biácsi Alexandra, a park állatorvosa osztja majd meg tapasztalatait, az Ázsiában élő medvefajok veszélyeztetettségéről, hiszen az illegális kereskedelem miatt több medvefaj is veszélyben van. A Medve Napon általános belépőjeggyel lehet részt venni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek