Új házban laknak a zsiráfok és az orrszarvúak a győri állatkertben

  A győri állatkert története hatalmas mérföldkőhöz érkezett  – írta weboldalán a győri Xantus János Állatkert utalva arra, hogy tegnap hivatalosan is átadták az új főbejáratot, a zsiráfházat és az orrszarvúházat.

  Forrás: www.zoogyor.com

  Az intézmény arról is ír, hogy 2021-ig egy új emberszabású-majomház, Közép-Ázsia bemutatótér, fóka és pingvin-bemutatóhely, majd elefánt-ház is létesül. Miközben a tervek része az is, hogy megújul az örvös medve- és a tigris bemutatótér, illetve megépítenek egy új pingvin bemutatót és elefánt-házat is.

  A felújítás során száz tonnás, a legmagasabb pontján nyolc méter magas szikla épült a főbejárathoz. Az óriási vízesésben pedig most már óránként 36 ezer liter víz megforgatására képes szivattyút telepítettek, amelyet modern, környezetkímélő wifi vezérelt technológiával építettek be. Mindeközben új jegyváltási rendszert vezetnek be, így hamarosan online is lehet ezentúl jegyet váltani, de például az új főbejárat előtt már automatából is megválthatják jegyeiket a látogatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!