Kimenekítik a horror állatkert lakóit, ahol metszőollóval csonkítottak meg egy oroszlánt

  Külföldre menekítenek több mint 40 vadállatot a Gázai övezet hírhedt rafahi állatkertjéből, ahol azok "szörnyűséges" körülmények között tengődnek – jelentette be szerdán a Négy Mancs nemzetközi állatvédő szervezet.

  A közlemény szerint hetekig tartó szívós tárgyalások eredményeként sikerült rábírni a Gázai övezet legrégibb állatkertjének tulajdonosát, hogy adja át az állatokat - köztük négy oroszlánt, több majmot és tarajos sült, egy hiénát, farkasokat, kutyákat, macskákat - a Négy Mancsnak. A tulajdonos belátta, hogy pénz hiányában nem tudja megfelelő körülmények között etetni és gondozni az állatokat.

  Az evakuálással az állatok évek óta tartó kínszenvedésének vetnek véget - közölte a szervezet, amelynek szakemberei az elkövetkező napokban megvizsgálják és felkészítik az állatokat a 300 kilométeres útra Jordániába, egy ottani állatmenedékhelyre.

  Palesztin fiatalok játszanak a karmaitól megfosztott 14 hónapos oroszlánnalForrás: Picture-Alliance/AFP/Mohammed Talatene

  A rafahi állatkertben januárban kihűlésben elpusztult négy újszülött oroszlán, néhány hónappal később pedig az borzolta fel az állatvédők kedélyeit, hogy egy felnőtt nőstény oroszlánnak metszőollóval levágták a karmait, hogy a látogatók játszadozni tudjanak a ragadozóval.

  A rafahi állatkert 1999-ben nyílt, az izraeli blokád alatt álló palesztin területre a Gázát Egyiptommal összekötő, mára lerombolt titkos alagutakon érkeztek a vadállatok. Az állatkert lakói közül már sok elpusztult a bombázások alatt.

  A Négy Mancs már máskor is menekített ki állatokat Gázából és más válságövezetekből, de ilyen nagyszabású akcióra még nem volt példa - közölte Amir Khalil, a Nagy Mancs misszióvezetője. 2016-ban az állatvédő szervezet mentette ki Gázából az övezetben élő egyetlen tigrist, 2017-ben pedig az iraki Moszulból, az Iszlám Állam akkori fellegvárából evakuált egy oroszlánt és egy medvét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!