Pénteken 200 forintért mehetnek a gyerekek a fővárosi állatkertbe

Március 1-én, pénteken tartják a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Vadon Napot, amelynek programjaival a veszélyeztetett fajok védelmére hívják fel a figyelmet különböző játékokon és filmvetítéseken keresztül.

A pénteki Vadon Napon délelőtt 10-től délután 4-ig változatos programokkal várják az érdeklődőket. A kert egész területére kiterjed a főbejárattól induló, több állomásos játék, amelynek egyes pontjain többek között az emberszabású majmok, a jegesmedvék, az orrszarvúak, a nagymacskák, valamint az év emlősének megválasztott hiúz védelmével ismerkedhetnek meg a résztvevők – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert szerkesztőségünkbe érkezett közleményében.

Ásítozó tigris az állatkertbenForrás: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert

A játék során szó lesz az illegális állatkereskedelem okozta problémákról és az Állatkert állatmentő tevékenységéről. A Varázshegyen belül arcfestés és kézműves műhely lesz, de az itt található Csillagtér lesz a helyszíne a Kis kamerák, nagyvadak című természetfilm vetítésének is, amely 10 órakor kezdődik. A vetítést közönségtalálkozó és a ragadozókról szóló beszélgetés követi Varga Livius-szal, a film főszereplőjével, aki nemcsak természetbúvárként, hanem muzsikusként, a Quimby zenekar ütős-hangszereseként, A Kutya Vacsorája zenekar frontembereként is ismert.

A Varázshegyben további programok is lesznek, 12 órától az Állatok akcióban etológiai állatbemutató
kezdődik, 13:30-tól pedig a Csökönyös kiselefánt és a többiek című interaktív bábelőadásra kerül sor.

Mivel a rendezvény egyik fő témája a nagymacskák és más macskafélék védelme, a városligeti intézmény ehhez kapcsolódóan különleges akciót hirdetett. Azok a gyerekek, akik macskamaszkban vagy nagymacskát ábrázoló plüss figurával érkeznek, ezen a napon 200 forintos belépőjeggyel látogathatják az Állatkertet.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek