Oroszlánsörényből raktak fészket a szegedi hollók

  Közeleg a tavasz, lassan véget ér a tél, úgyhogy a madarak is elkezdenek majd fészket rakni. Ahhoz azonban kell alapanyag is, amit márpedig minden kisgyerek tud, ahogy azt is, az igazi fészek ágakból, növényi darabokból, szalmából épül fel. Nem úgy, mint a Szegedi Vadasparkban.

  Oroszlánszőrből fészket rakó holló a Szegedi Vadasparkban.Forrás: Lajos Endredi/Szegedi Vadaspark

  Arról ír a park honlapja, hogy mentett hollóik és csókáik is nekiláttak a fészeképítésnek. A gondozók a segítségükre voltak, hisz kaptak a madarak némi szőrt Timba, a fehér oroszlán sörényéből, valamint rackaszőrrel is segítettek nekik.

  Mivel a varjúfélék intelligens és kíváncsi jószágok, hamar vizsgálni kezdték a puha anyagot, majd rá is jöttek, micsoda ideális fészekaljzat lehetne belőle. A park közleménye hozzáteszi, tavasszal kiderül, lesz-e más eredménye a nagy igyekezetnek. Nyilván arra utaltak, kikel-e onnan fióka.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!