Ha kecskemekegésre ébredne karácsonykor, itt egy munkalehetőség

Talán a görög sziget macskagondozó állása inspirálta a magyar kecskefarm tulajdonosait, akik most a tanyájukat osztanák meg egy házaspárral, ha cserébe besegítenének nekik a kecskék gondozásában.

Kecskék egy farmonForrás: shutterstock / Készítette: Artsiom Petrushenka

Az erdélyi sajtóban jelent meg a hirdetés, mely Magyarországon kínál nem szokványos munkalehetőséget. Egy tanyára kecskék etetésére és fejésére, valamint néhány háziállat ellátására keresnek olyan házaspárt, aki szeretne elvonulni télre vagy hosszabb időre a városi nyüzsgéstől, szereti az állatokat és örülne, ha nem kellene rezsit fizetnie a télen.

Mint írják, a 2,5 hektáros körbekerített tanya Fejér megyében található, Tabajd központjától 300 méterre, Budapesttől 35 kilométerre. A településen óvoda és általános iskola is van, ha gyermeket is vinnének magukkal. Szállás a tanyán belül található egy új építésű, 45 négyzetméteres kis házikóban, ami teljesen összközműves, fürdőszobás, egy hálószobás, nappali-konyhás és bútorozott, és ahol saját magukra főzhetnek a tanyán megtermelt javakból – tejből, tojásból, zöldségből, húsokból – írja  a Sokszínű Vidék.

Kis kecskékForrás: shutterstock / Készítette: Kotin

A munkáért cserébe összesen ezer eurós havi fizetést ajánlanak, heti egy szabadnapot, valamint 3 havonta 10 nap szabadságot biztosítanak. A kecskék fejése modern gépesített technológiával zajlik, így jelentősen könnyebb a munka, mint hagyományos, kézi fejéssel. Az állás igazi álommeló lehet azoknak, akik szívesen kipróbálnák a tanyasi életet, belekóstolnának az állattartásba, és külföldi telelés helyett ezen a magyarországi tanyán kapcsolódnának ki karácsonykor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek