Denevérekkel ismerkedhet a hétvégén a fertődi Esterházy kastélyban

Sokan már a denevér szó hallatán is megborzongnak, és a legtöbben messziről elkerülnénk a bőregerekkel való találkozást, de talán ha többet tudnánk ezekről a "félelmetes" kis emlősökről, akkor nem is találnánk őket olyan barátságtalannak. Szombaton pont erre lesz lehetőség a fertődi Esterházy kastélyban, ahol megrendezik a Denevérek éjszakáját: az eseményen előadások és bemutatók során tudhatnak meg többet a rejtélyes állat életmódjáról és titokzatos képességeiről. 

Bőregerek röptükbenForrás: Shutterstock

A Denevérek éjszakája délután 6 órakor kezdődik egy izgalmas előadással: "Ne féljünk a denevértől, védjük!" címmel, amely pont az emlőssel kapcsolatos tévhiteket és félelmeket oszlatja el a vendégekben. Ezután 18:30-kor a gyerekek kerülhetnek közelebb az állatokhoz, akiknek játékos előadáson keresztül mesélnek az emlősök titokzatos életéről. A Fető-Hanság Nemzeti Park munkatársai a résztvevőknek azt is elárulják, hogy mitől igazi szuperhősök ezek az éjjeli állatok.

Fészkelőodu denevéreknekForrás: Pixabay.com / HOerwin56

Miután minden érdekes tudnivalót megtudtak a denevérekről, 19:20-kor a kastély kertjében indulhatnak el a denevérek felkeresésére. Alkonyatkor speciális eszközök segítségével hallgathatják meg a denevérek hallhatatlan hangját, fénycsapdás lepkecsalogató alkalmazásával megnézhetik hogyan táplálkoznak az állatok, majd a befogott bőregereket testközelből is megvizsgálhatják.

A Denevérek éjszakáját a fertődi Esterházy kastély Kiskastélyában és annak parkjában tartják meg. A rendezvényre érdemes még ma, délután 4 óra előtt regisztrálnia, ugyanis ezáltal ingyenesen részt vehet az eseményen, továbbá a jelentkezők között 5 denevérodút is kisorsolnak. Részvételi szándékát az itt feltüntetett telefonszámon jelezheti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek