Partra sodródott, 18 méteres bálnát tereltek vissza az óceánba Mexikóban

  Izgalmas természeti jelenségeknek lehetnek szemtanúi azok a turisták, akik épp a mexikói Cancún partjain süttetik magukat. Tegnap írtunk arról, hogy a golffű nevű barna alga ellepte a közkedvelt üdülőhely partjait, ma pedig az MTI hírei között arról olvastunk, hogy Cancuntól nem messze, a Contoy sziget partján sodródott a partra egy 18 méteres barázdásbálna.

  Így néz ki a barázdásbálna szembőlForrás: wikipédia

  A hatalmas állatot nem volt egyszerű visszavonszolni a nyílt vízre, a mentésében összesen negyven ember vett részt: halászok, szakértők és a helyi turizmusban dolgozók is segítettek az állat mentésében. Kötelet vontak a bálna köré és annak segítségével húzták vissza a tenger mélyebb részére, ahol aztán hagyták elúszni. A barázdásbálna a második legnagyobb ma is élő állatfaj, elérheti a 26 méteres hosszúságot is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!