A látogatók adhatnak nevet a debreceni tapírbébinek

  A szülők, Samu és Luna a tavalyi évet követően ebben az évben is kistapírral ajándékozták meg a Debreceni Állatkert látogatóit. A vasárnap született több mint 6 kg-os , csíkos, pöttyös testű tapír bébilány 13 hónapnyi vemhességet követően látta meg a napvilágot. Az örömhírt a Debreceni Állatkert hivatalos oldalán közölték a látogatókkal. Azt is elárulták, hogy már látható a kis tapír, aki szüleivel gyakran kimerészkedik a kifutójába. A jövevénynek egyelőre nincs neve. Ez az Állatkert hagyományának tudható be, miszerint a látogatók keresztelhetik el az újszülötteket. A dolgozók már várják a frappáns ötleteket.

  Gondosan óvja kicsinyét a tapír mama és a tapír papaForrás: Debreceni Állatkert

  A tapírok száma főként élőhelyük zsugorodása miatt nagyon megfogyatkozott az utóbbi években, ezért a Debreceni Állatkert is csatlakozott néhány éve az Európai fajmegmentési programhoz. Ennek köszönhető, hogy 2011 óta dél-amerikai tapírokkal is találkozhatnak Debrecenben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!