Szentjánosbogarak világítják be esténként az Alcsúti Arborétumot

Hogyan világít a szentjánosbogár? Honnan ered az elnevezése? Milyen életmódot folytat? - akiket ezek a kérdéseket fokozottan izgatnak, azok az Alcsúti Arborétumban meg is találják a válaszokat. Június 16-tól körülbelül két héten keresztül, tehát várhatóan június 29-ig várják a látogatókat, szentjánosbogarakra épített vezetett túrákkal.

Forrás: Dóczi Tamás / Alcsúti Arborétum Facebook

Szentivánéj környékén egyedi természeti jelenség a szentjánosbogár tánc, így különleges élményben lehet részük mindazoknak, akik június második felében ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba, és megfigyelik a szentjánosbogarak rajzását. A rajzás ideje alatt minden nap indulnak szakvezetések 20:15, 20:30 és 20:45-ös kezdéssel, ezek hossza körülbelül 1-1,5 óra. Az Alcsúti Arborétum pénztárában a Szentjánosbogár szakvezetésre a belépőért felnőtteknek 2000, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 forintot kell fizetni, gyerekeknek 3 éves kor alatt ingyenes. Fotózni szabad, de csak vaku nélkül az Arborétum kijelölt útvonalain.

Forrás: Alcsúti Arborétum

Az Arborétumba 21 óráig egyéni látogatóként, szakvezetés nélkül is be lehet menni, de a jegyár ebben az esetben sem változik. Mivel az időpont bogár- és időjárásfüggő, érdemes követni az esemény Facebook-oldalát!



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek