Három pöttyös szarvasborjú született a Budakeszi Vadasparkban

Különleges élményben lesz része azoknak, akik május 27-én vasárnap a Budakeszi Vadasparkot választják. A vadasparki fák lombja alatt ugyanis ezen a héten három gímszarvas borjú született, így a látogatók ott lehetnek a szarvasborjúk első botladozásainál, és testközelből figyelhetik meg a pöttyös apróságok viselkedését. Érdemes kihasználni ezt az időszakot, hiszen szarvaséknál rövid ideig tart a gyerekkor, a borjak ugyanis 3-4 hét múlva már mindenhová követik az anyjukat, másfél évesen pedig már ivarérettnek számítanak - teszi hozzá közleményében a vadaspark.

Forrás: Zachán Viktor / Budakeszi Vadaspark

A bikákat és az ünőket ebben a korban még nehéz megkülönböztetni egymástól, de egyévesen a fiatal bikák fején már megjelenik az agancskezdemény, ami egyértelműen megkülönbözteti őket nőnemű társaiktól. 

A szarvasles mellett a gyereknapon kisállat tréningeken, Állatijó Bemutatókon és látványetetéseken is részt vehetnek a látogatók, de természetismereti programokban is bővelkedik a nap: többek között lesz Klíma-kaland, és a Magyar Mikológiai Társaság szervezésében gombaismereti játék. Nem maradhat el az arcfestés, és a szinte kötelező ugráló vár sem, míg az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kézműves foglalkoztatóval, és a programjaikon résztvevő családok számára kedvezményekkel készül. Ezen a napon a 14 év alatti látogatók 200 forintos belépődíj mellett látogathatják a vadasparkot.

Forrás: Zachán Viktor / Budakeszi Vadaspark
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek