Zsiráfbébit hozott a gólya a Nyíregyházi Állatparkba

  Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott.

  A 450 napnyi vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

  Nehéz lenne még eldönteni, hogy anyukájára vagy apukájára hasonlít-eForrás: Nyíregyházi Állatpark

  A Nyíregyházi Állatparkban jelenleg három felnőtt nőstény (Bogi, Laura, Vanesa, ), egy hím (Árpi), s 2 fiatal él; a 2 hetes borjú mellett , Kamilla a 3.5 éves nőstény is megtekinthető.

  A kis zsiráf születése után aggódtak a gondozók, hiszen Laura, a kilencéves zsiráf anyuka első borját, a három és fél éve született Kamillát nem nevelte. Őt a gondozók etették az első hónapokban. Szerencsére úgy tűnik, Laura megérett az anyaságra, mert az első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli új borját. A 180 centiméter magas, körülbelül 70 kilogrammos bika borjú egyelőre anyatejjel táplálkozik, s féléves korában kezd majd átszokni a szálas takarmányra, ám 12-16 hónapos koráig még menüjében az anyatej is szerepel.

  A tudomány jelenlegi állása szerint a zsiráfok kilenc alfaját különítik el mintázatuk és afrikai élőhelyük alapján él. A Nyíregyházi Állatparkban alfajtiszta Rotschild-zsiráfok élnek, az afrikai patásokkal: Grevy-zebrákkal és számos ritka antilop fajjal közös kifutóban.

  Rothschild-zsiráfok (Giraffa camelopardalis rothschildi) a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapták nevüket. Eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonosak, ezért Uganda zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint 700 egyed él belőlük. A világ állatkertjeiben nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon, köztük 6 itt, a Nyíregyházi Állatparkban él. A most született borjú a nyolcadik Nyíregyházán született zsiráf.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!