Egyhónapos és már magától iszik Franciaország első pandabébije

  Egyhónapos és már magától iszik Franciaország első pandabébije

  Cumisüveg nélkül, magától iszik Franciaország első óriáspanda-bébije a Loire-vidéki Saint-Aignan-sur-Cher városának állatkertjében. A Párizstól délre található állatkert nőstény óriáspandája, Huan Huan két bocsnak adott életet augusztus elején, ám az ikerpár egyik tagja röviddel a világra jötte után elpusztult - írja az MTI. Az intézmény hétfőn közzétett képein az látszik, ahogy az anyaállat magához öleli a hím bocsot. A 33,5 centiméter hosszú és 1150 grammos pandabébinek már vannak fekete foltjai, nevet azonban még nem választottak neki.

  Nagy a szerelem az apróság és mamája közöttFotó: Zoo de Beauval / Facebook

   

  A Kínából kölcsönbe kapott Huan Huan szülésekor egy kínai specialista is csatlakozott az intézmény állatorvosaihoz. A vadon élő pandák általában egy bocsot ellenek, az apró, vak bébiknek még szőrzete sincs. A 86 kilogrammos Huan Huan második bocsa 142,4 grammal született, 21,4 grammal volt több, mint testvére. A másodszülött erősnek és egészségesnek bizonyult, az elsőszülött azonban sokkal gyengébbnek: légzési nehézségek léptek fel nála, alig két órát élt.

  Huan Huan és párja, Jüang Zi 2012-ben kerültek a francia állatkertbe, érkezésüket a Párizs és Peking közötti viszony kedvező jelének tekintették a diplomaták. Az újszülött hím keresztanyjának Brigitte Macron francia first ladyt kérték fel. A nevet Kínában választják ki, a kínai elnök felesége ugyanis a másik keresztanya. A pandapár 2022-ig maradhat az állatkertben, a bocsot két vagy hároméves korában viszik Kínába. A pandák szaporodását világszerte nagy érdeklődés övezi, ugyanis már csak mintegy 1800 egyed él vadon Kínában, 400 pedig állatkertekben.

  Az állatkert a Facebook-oldalán egy videót osztott meg az apróság elmúlt egy hónapjáról, az elmúlt két órában 16 ezren nézték meg a kétperces kisfilmet:

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!