Megtalálták az elveszettnek hitt óriásteknőst - Ön szerint meddig jutott?

  Megtalálták az elveszettnek hitt óriásteknőst - Ön szerint meddig jutott?

  Az egy méter hosszú és körülbelül 55 kilós, Abuh nevű nőstény teknős augusztus elején gyalogolt ki egy óvatlan pillanatban egy állatkertből Japánban, amikor gondozói szabadon engedték őt, hogy a nyitvatartási idő alatt a látogatók között kóboroljon.

   

  Fotó: Keith Roper / Flickr

  Miután napokig nem bukkantak a nyomára, a Sibukava Állatpark illetékesei felhívást tettek közzé, 500 ezer jent (átszmítva 1,2 millió forint) ígérve annak, aki épségben visszahozza az elcsatangolt állatot - írja az MTI.

  Végül sikerrel jártak, hisz egy helyi lakos fiával az óriásteknős keresésére indult, és meg is találta őt a környező bokrokban - mindössze száznegyven méterre az állatkerttől.

  "Nagyon megkönnyebültünk, hogy biztonságosan visszatért hozzánk, hiszen Abuh nagyon népszerű a gyerekek körében. Új intézkedéseket fogunk hozni azért, hogy ilyen soha ne fordulhasson elő" - mondta Jamane Josimi, az állatkerti személyzet egyik tagja.

  Egy hónap alatt ez volt ugyanis a második alkalom, hogy Abuh eltűnt az állatparkból.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!