Játékos zebracsikóval gyarapodott a Veszprémi Állatkert

  Játékos zebracsikóval gyarapodott a Veszprémi Állatkert.

   A nyári forróság közepette egy új jövevény születése örvendeztette meg az állatkert dolgozóit. Az ifjú zebra csődör még anyja mellett érzi igazán komfortosan magát, serényen követi mindenhova. Elsősorban anyja tejével táplálkozik, de már ízlelgeti a zöldet, valamint a szénát is.

  Még nem mozdul anyja mellőlFotó: Veszprémi Állatkert

   Az újszülött zebra jellegzetes csíkos mintája némileg barnább árnyalatot is felvesz, ezzel még inkább beleolvad az Afrika-kifutónkba. Egyre bátrabban viselkedik, rendszeresen kergeti meg a kifutó antilopjait. Vidám, barátságos, felfedező természetével hamar belopta magát a látogatók szívébe, és hamarosan a szavannánk egyik sztárja lesz.

  A hímek 1-3 éves korukban hagyják el a szülőcsoportjukat, 4 évesen már a nőstényekért küzdenek. A Böhm-zebrák akár 28 évig is élhetnek.

  A barátságos természetű kicsi igyekszik lépést tartani a felnőttekkelFotó: Veszprémi Állatkert

   A hat fős veszprémi zebracsapat a 15 000 m2 nagyságúra nőtt Afrika szavanna kifutón él együtt az orrszarvúkkal, az impalákkal és a zambézi mocsári antilopokkal.

  Az újszülött csíkjai inkább barnás árnyalatúakFotó: Veszprémi Állatkert

   A Veszprémi Állatkertben tavaly két zebra született, 2015-ben pedig egy csikóval bővült a csapat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!