Négyhetesek az ország legcukibb párduckölykei

  Négyhetesek az ország legcukibb párduckölykei

  Átestek életük első orvosi vizsgálatán a Nyíregyházi Állatpark egy hónapos perzsa leopárdkölykei. A ritka nagymacskák jól tűrték a vizsgálatot, melynek során kiderült: egy hím és egy nőstény párduccal bővült a csapat.

  Ezekből a veszélyeztetett állatokból mindössze 1000-1200 él a természetben - létfontosságú tehát az állatkertekben született utánpótlás.

  A Nyíregyházi Állatpark 2009-ben csatlakozott a perzsa párduc tenyésztési programhoz. A most született utódok apja is Nyíregyházán látott napvilágot, három évvel ezelőtt. A faj koordinátora tavaly küldött mellé egy Németországban született nőstényt; a két állat frigyéből 105 napnyi vemhesség után született meg az ikerpár.

  A perzsa leopárd a legnagyobb termetű, s egyben legritkább alfaj, amely a Közel-Keleten honos. A világ állatkertjeiben alig 100 ilyen párduc él, köztük 4 Nyíregyházán - tájékoztatott az Állatpark.

  A tündéri apróságok fotóihoz kattintson a galériára!

  Galéria: Négyhetesek az ország legcukibb párduckölykeiNyíregyházi Állatpark
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!