Katta ikrek születtek Veszprémben

  Katta ikrek születtek Veszprémben

  Május 29-én katta ikrek, más néven gyűrűsfarkú makik születtek a Veszprémi Állatkertben. Az apró jövevények jól vannak, napjuk nagy részét még anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik - írja Facebook-oldalán az állatkert.

  Fotó: Veszprémi Állatkert / Facebook

   A katta-kölykök öt hónapos korukig anyatejjel táplálkoznak, de két hónapos koruktól már kóstolgatják a gyümölcsöket, zöldségeket, a különböző hajtásokat és leveleket. A katta a legismertebb félmajom, könnyen felismerhető hosszú, gyűrűs mintázatú farkáról, amelyet járás közben magasba tart. Madagaszkár déli és délnyugati részén fekvő erdőkben honos.

  Húst nem fogyaszt, legfeljebb ízeltlábúakat kap el néha, elsősorban falevelekkel, fiatal hajtásokkal, virágokkal, gyümölcsökkel, egyes fák kérgével táplálkozik. A helyes apróságokat a látogatók az állatkert Fejes-völgyi részén, a fekete medvékkel szembeni kifutójukban nézhetik meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!