Látványos etetéssel ünneplik a teknősök világnapját Dubajban

  Látványos etetéssel ünneplik a teknősök világnapját Dubajban

  A teknősök világnapját minden év május 23-án, 2000 óta tartják legfőképp az amerikai teknős-mentő szakembereknek köszönhetően, akik ezzel a nappal hagyományt teremtve szerették volna felhívni a figyelmet a teknősökre.

   

  Fotó: DTCM

  Az volt a céljuk, hogy a világ minden pontján minden embert ösztönözzön a segítségnyújtásra, és felelősnek érezze magát az állatok túlélésének és egyedszámuk növekedésének elősegítésében.

  A DubajiTeknős Rehabilitációs Projekt (DTRP) 2004-ben alakult, eddig összesen 1175 teknősbékát sikerült rehabilitálniuk és visszaengedni az Arab-öbölbe. A projekt minden segítségre szoruló teknőst befogad, beleértve a kritikusan veszélyeztetett cserepes és zöld tengeri teknősöket, amelyek a leggyakoribbak az Arab-öbölben.

   

  Fotó: DTCM

  Május 24-én szerdán 11 órától Dubajban külön eseményt szerveznek a világnap alkalmából. A város Al Muna részén fekvő Tortuga étterem közelében a Jumeirah Al Naseem hotel teknős-mentő birodalmában egy kollektív teknős etetésen vehetnek részt a segíteni szándékozó látogatók.

   

  Fotó: DTCM
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek